Автомобили, оборудвани с технология Renault E-Tech full hybrid

Експертен опит на Renault в технологията full hybrid
технология E-Tech full hybrid
Автомобилите E-Tech full hybrid имат 2 електрически мотора и двигател с вътрешно горене.
 
Те не се нуждаят от зареждане: батерията се зарежда автоматично, докато шофирате, което спомага за оптимизиране на разхода на гориво и улеснява ежедневието ви. Възползвайте се от 100% електрическо задвижване за до 5 минути и при максимална скорост 130 км/ч*, като същевременно получавате пробега на двигател с вътрешно горене.

*в зависимост от модела


4 факта за E-Tech full hybrid

INNOVATION AND PERFORMANCE
ИНОВАЦИИ И ПОВЕДЕНИЕ
Технологията E-Tech full hybrid е разработена в сътрудничество с експертите на Renault Group във Formula 1 и включва повече от 200 патента.
OPTIMISED
ОПТИМИЗИРАН
Силовите агрегати E-Tech full hybrid съдържат най-новите технологични достижения за оптимизиране на тяхната производителност и ви позволяват да шофирате в изцяло електрически режим за до 5 минути и при скорост до 130 км/ч*.
COST-EFFECTIVE
ИКОНОМИЧЕН
По открития път или в града, изцяло хибридният автомобил консумира с до 40%* по-малко от автомобил с двигател с вътрешно горене.
silence
ТИШИНА
Вашият изцяло хибриден автомобил стартира тихо и се движи в електрически режим до 80% от времето за пътуване в града.

*в зависимост от модела

*данни от стандарта WLTP в градски цикъл


технологията E-Tech full hybrid в ежедневието

С непрекъснато удоволствие от шофирането и намалени CO2 емисии и разход на гориво, автомобилите E-Tech full hybrid улесняват ежедневието ви.

вашите въпроси относно технологията E-Tech full hybrid

MILD HYBRID, E-TECH FULL HYBRID ИЛИ PLUG-IN HYBRID, КАКВИ СА РАЗЛИКИТЕ?
Има 3 категории хибридни автомобили:
  • автомобили full hybrid
  • автомобили plug-in hybrid
  • автомобили mild hybrid
 
Всички те имат двигател с вътрешно горене и поне един електрически мотор, както и тягова батерия. 

Но задвижването, типът трансмисия, начинът на зареждане, разходът на гориво и екологичното въздействие са различни. 

При технологията mild hybrid двигателят с вътрешно горене винаги работи, със спорадично подпомагане от електрическия мотор. Той консумира с до 10% по-малко гориво от еквивалентен автомобил с двигател с вътрешно горене. Трансмисията може да бъде механична или автоматична. 

Изцяло хибридните и plug-in хибридните автомобили превключват интелигентно между електрически мотор и двигател с вътрешно горене. Разликата между тях е в капацитета на батерията и начина на зареждане.
 

С технология E-Tech full hybrid не трябва да включвате автомобила си в контакт, за да получите захранване. Вие възстановявате енергия по време на фазите на шофиране чрез рекуперация на спирачната енергия. Това означава, че можете да намалите разхода на гориво с до 40% и да шофирате в електрически режим до 80% от времето си за пътуване в града.

С технологията E-Tech plug-in hybrid, за да оптимизирате разхода си, е важно да зареждате автомобила си ежедневно в стандартен контакт или на зарядна станция. С по-голям пробег можете да извършвате по-голяма част от ежедневните си пътувания със 100% електрическо задвижване. Следователно технологията спестява до 75% гориво (в цикъл по WLTP).
КАКВО Е ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?
Хибридният автомобил съчетава два вида силови агрегати: двигател с вътрешно горене (бензинов) и един или повече електрически мотора. Те са комбинирани с тягова батерия, която съхранява електрическата енергия.