АВТОМОБИЛИ, ОБОРУДВАНИ С ТЕХНОЛОГИЯ RENAULT E-TECH 100% ELECTRIC

Експертният опит на Renault сега 100% electric
E-Tech 100% electric - Renault
автомобили E-Tech 100% electric
E-Tech 100% electric е едно от решенията на Renault в отговор на предизвикателствата на днешната мобилност. Нашите експертни познания се основават на 10-годишен опит както в разработването на електрически превозни средства, така и в предоставянето на ежедневна помощ чрез нашата мрежа от дилърства. 
 Да шофирате автомобил Renault E-Tech 100% electric означава да се наслаждавате на отзивчиво, плавно задвижване без генериране на вредни или CO2 емисии.  

5 ФАКТА ЗА E-TECH 100% ELECTRIC

0 émission de CO2
НУЛЕВИ CO2 ЕМИСИИ
Вие имате свободен достъп до зони с ниски емисии, тъй като използването на автомобил, оборудван с технологията Renault E-Tech 100% electric, не генерира вредни емисии*.
économique
ИКОНОМИЧНИ
В резултат на ексклузивното електрическо зареждане - на домашни или обществени зарядни станции - „пълен заряд“ е три пъти по-икономичен от „пълен резервоар“ при автомобил с двигател с вътрешно горене. Поддръжката е с до 30% по-евтина, тъй като компонентите издържат по-дълго.
reprises dynamiques
ДИНАМИЧНО ПОТЕГЛЯНЕ
По-плавно, по-откликващо шофиране спрямо автомобил с двигател с вътрешно горене. Отзивчивостта на мотора на автомобили Renault E-Tech увеличава удоволствието от шофирането.
*по стандарт WLTP
silencieux
ТИХИ
Електрическият автомобил е тих при стартиране и шофиране със скорост над 30 км/ч. Пътуванията са без шум и вибрации.
précurseur
НОВАТОРСКИ
Автомобилите Renault E-Tech черпят от нашия експертен опит в проектирането на електрически превозни средства. От 2012 г. насам и с лансирането на Renault Zoe, марката Renault се е доказала като пионер в електрическите автомобили.

ЛЕСЕН ЖИВОТ С ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ

Животът е лесен зад волана на електрически автомобил. Получете всички отговори на вашите често задавани въпроси. Улеснете изживяването си зад волана и поддръжката на вашето Renault. Открийте прости отговори на вашите въпроси относно пробега, батерията, времето за зареждане и решенията за зареждане в нашия раздел ЧЗВ и на нашите специални страници.  

ВАШИТЕ ВЪПРОСИ ОТНОСНО ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ

ЗАЩО ДА ПРЕМИНЕТЕ КЪМ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ?
Основните причини, поради които да превключите на електрически автомобил, са:
 • Електрическите превозни средства са по-екологични за експлоатация: те не генерират CO2, газове или частици, произведени от горенето. 
 • Те са икономични за експлоатация: по-ниски разходи за поддръжка, цената на електричеството е по-ниска от тази на горивото, безплатно паркиране в някои градове, достъп до зони с ниски емисии и много други предимства. 
 • Те са приятни за шофиране: тихи, без вибрации или смяна на предавките, динамични, с бързо ускорение и потегляне.  
  КАКЪВ Е ПРОБЕГЪТ НА БАТЕРИЯТА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ?
  Пробегът на батерията зависи от нейния вид, както и от електрическия мотор, с който е съчетана. Батерията има капацитет, изразен в кВтч. Този капацитет е подобен на капацитета на резервоара за гориво. Електрическият мотор използва повече или по-малко капацитета на батерията, в зависимост от модела, масата и опциите на автомобила. Пробегът зависи също от други външни фактори като типа на пътя, скоростта, температурата и дори стила на шофиране. Черпейки от иновациите в изследователската и развойната дейност, автомобилите, оборудвани с двигател Renault E-Tech 100% electric, съдържат технологии, включващи термопомпа или система за предварителна климатизация, предназначени за оптимизиране на пробега.  
   
  Renault предлага автомобили с различен пробег, който да пасне на ежедневните ви нужди:
  • Renault Megane E-Tech 100% electric - до 470 км по WLTP 
  • Renault Zoe E-Tech 100% electric - до 395 км по WLTP  
  • Новото Renault Master E-Tech 100% electric - до 410 км по WLTP*  
   
  Важно: Режимът ECO на вашия автомобил адаптира различните настройки, за да получите по-голям пробег. Използването на термопомпата** също значително намалява консумацията на енергия, необходима за затопляне на автомобила и по този начин увеличава максимално пробега.  

   *ще се представи през 2024г.

   *в зависимост от модела и версията


   КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА ЗАРЕЖДАТЕ СВОЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ?
   Времето за зареждане на автомобил зависи от:
   • Самия автомобил, капацитета на батерията и мощността на вграденото зарядно устройство. 
   •  Външни фактори като мощността на зарядната станция или контакта и интензитета, приеман от захранващия кабел.  
    Можете да видите времената на зареждане за всеки електрически автомобил Renault на страницата за зареждане

   Важно: времето за зареждане не е линейно. Скоростта на зареждане варира в зависимост от статуса на заряд на батерията и температурата. Например зареждането на последните 20% ще отнеме повече време. Поради това трябва да избягвате ежедневно зареждане над 80% на бърза зарядна станция. Също така е препоръчително да гарантирате, че зарядът на автомобила не пада под 15%.
    КОЛКО СТРУВА ЗАРЕЖДАНЕТО НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ?
    Цената за зареждане на електрически автомобил зависи от модела, домашните и обществените зарядни станции и цената на електричеството.
    Следователно, за да я изчислите, трябва да знаете:  
    • Къде ще се зарежда автомобилът? Цената на електричеството у дома и цената на обществени места не е една и съща. 
    • Кога ще се зарежда автомобилът? Електричеството е по-евтино в извънпиковите часове отколкото в пиковите. 
    • Кой доставчик на електроенергия е свързан с избраната зарядна станция и какъв договор се прилага за нея? Отново цените варират. 
    • Какъв модел автомобил искате да зареждате? Пълният заряд зависи от капацитета на батерията по същия начин както пълният резервоар с бензин зависи от капацитета на резервоара.   
     
    Няколко насоки: Със зарядна станция или договор за електричество, прилагащ цена от около 0,33лв. на кВтч, зареждането на Renault Megane E-Tech 100% electric струва между 13 и 19лв. за приблизително 60 кВтч. *по дневна или нощна тарифа, среднопретеглена цена на основните доставчици на електроенергия с включен пренос и достъп към дата 31.12.2023г.  
     КАКВА Е КОНСУМАЦИЯТА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ?
     Консумацията на електрически автомобил зависи от няколко фактора, включително масата на автомобила, типа на пътя и стила на шофиране. Тези елементи са пресъздадени в хода на европейска процедура, известна като WLTP, за определяне на разхода и пробега. Въпреки че не е възможно да се предостави обща стойност за всички електрически превозни средства, може да се даде средна стойност за всеки модел. Megane E-Tech 100% electric консумира приблизително 15,5 кВтч/100 км в цикъла на сертифициране WLTP (спрямо приблизително 6 л/100 км за бензинов еквивалент). Интересно е да се отбележи, че разходът на електрически автомобил може да се контролира с помощта на различни интегрирани технологии, като например режим ECO.  
      ПО-НИСЪК ЛИ Е ВЪГЛЕРОДНИЯТ ОТПЕЧАТЪК НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ ОТ ТОЗИ НА АВТОМОБИЛ С ДВИГАТЕЛ С ВЪТРЕШНО ГОРЕНЕ?
      Отговорът е да, според проучване, публикувано на 21 април 2020 г. от Transport & Environnement (T&E), европейска организация, която включва около 50 НПО. Това проучване разглежда дизелови, бензинови и електрически превозни средства в редица различни сценарии. Независимо от сценария, резултатът е един и същ. Електрическите превозни средства имат по-ниски CO2 емисии. В най-добрия случай, с до 81% по-ниски. Въпреки факта, че производството на електрически автомобил има по-голямо въглеродно въздействие от производството на автомобил с двигател с вътрешно горене, щом излезе на пътя, той има нулеви CO2 емисии и ниски емисии частици. Въглеродният отпечатък на електрическия автомобил намалява през целия му жизнен цикъл.  

       ОТКРИЙТЕ СЪЩО