ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОМОБИЛ RENAULT E-TECH PLUG-IN HYBRID

E-Tech plug-in hybrid - charging - Renault
лесно зареждане
Зареждането на вашия plug-in хибриден автомобил е много лесно: просто го включвате в електрическата мрежа.
Нашите автомобили са съвместими с променливотокови зарядни станции или контакти. Ограниченията на мощността на зареждане се задават спрямо характеристиките на вашия автомобил.
В допълнение, докато шофирате, вашата батерия автоматично възстановява до 10% заряд чрез рекуперация на спирачната енергия.


КАКВИ СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА PLUG-IN ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?

КЪДЕ МОГА ДА ЗАРЕЖДАМ?
E-Tech plug-in hybrid - charging - Renault
у дома или на работа
Можете да зареждате в домашен контакт, усилен контакт или зарядна станция. З разлика от домашния контакт, последните две опции изискват специфична инсталация, но имат предимството на бързото зареждане.
E-Tech plug-in hybrid - charging - Renault
на пътя
Общественото зареждане е възможно, където има налични зарядни станции: търговски центрове, автомобилни дилърства, мрежи за споделено ползване на автомобили, обществени паркинги и други.  
КАКВИ КАБЕЛИ СА МИ НУЖНИ?
E-Tech plug-in hybrid - public or home charging cable - Renault
кабел за обществена или домашна зарядна станция
Можете да зареждате своя автомобил само с този заряден кабел на специална зарядна станция с мощност от 3,7 и 22 кВт. Например с Wallbox, чрез предложението Mobilize power solutions или на обществени зарядни станции*.
E-Tech plug-in hybrid - home charging point cable - Renault
кабел за домашна зарядна станция
Този кабел е за спорадична употреба за зареждане на автомобила ви в стандартен домашен контакт или в усилен контакт 16 А в дома ви.
* има ограничение на мощността до 3,7 кВт за бордовото зарядно устройство на автомобила. Той е съвместим с обществени зарядни станции (с изключение на постояннотоково бързо зареждане), но зареждането ще бъде ограничено до максималната мощност на автомобила. Зареждането до 100% или до 80% винаги ще отнема между 3 и 5 часа
КАКВО ОБОРУДВАНЕ МИ Е НУЖНО?
E-Tech plug-in hybrid - charging - Renault
зареждане на AC (променливотокова) зарядна станция между 3,7 и 22 кВт
Идеално за ежедневна употреба за пълно спокойствие. Вашият автомобил е съвместим с AC зарядни станции с мощност до 22 кВт (не е съвместим с DC - постоянен ток - бързо зареждане), но зареждането ще бъде ограничено до максималната мощност, приемана от вашия модел, т.е. 3,7 кВт.  
E-Tech plug-in hybrid - charging - Renault
зареждане в усилен или стандартен контакт
Ако не разполагате със специално оборудване, усиленият контакт е предназначен да доставя мощност до 3,7 кВт (16 A). Зареждането отнема между 3 и 5 часа. Последната опция е стандартен контакт, който трябва да се използва само спорадично, тъй като е най-бавната опция с мощност от 2,3 кВт (10 A).  
КАКВИ УСЛУГИ ЗА УЛЕСНЯВАНЕ НА ЗАРЕЖДАНЕТО СА НАЛИЧНИ?
вашето изискване  
услуга  
описание URL
финансиране на инсталацията на вашата зарядна станция Mobilize Visa Card Кредит за възобновяема енергия (до 5500 евро). Пример: финансиране на зарядна станция научете повече за Mobilize Visa Card
    зареждане на пътя Mobilize charge pass  Услуга, която намира най-близките зарядни станции, дава упътвания как да стигнете до тях и ви позволява да стартирате лесно зареждането от приложението My Renault научете повече за Mobilize charge pass
зареждане у дома Mobilize power solution Бързо инсталиране на зарядна станция, подходяща за вашия дом, и финансова помощ. научете повече за Mobilize power solutions
Mobilize smart charge Икономична и екологична система. Управлявате зареждането с помощта на мобилен телефон, с автоматична настройка за извънпикови часове и зелена енергия  
научете повече за Mobilize smart charge

НАСЛАЖДАВАЙТЕ СЕ НА ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКО ЗАДВИЖВАНЕ С ВАШИЯ АВТОМОБИЛ E-TECH PLUG-IN HYBRID

ЗАРЕЖДАНЕ, КОЕТО ПРОМЕНЯ ВСИЧКО
Вашият разход на гориво ще се намали значително, ако зареждате изцяло батерията си ежедневно.
E-Tech plug-in hybrid - battery life - Renault
живот на батерията
Батерията на plug-in хибрида е проектирана да се зарежда напълно всеки ден. Така можете да се наслаждавате на всички ползи от електрическото задвижване всеки ден. Скоростта на зареждане е ниска, за да се избегне повреда на батерията. Нашите батерии имат гаранция от 8 години или 160 000 км.  
E-Tech plug-in hybrid - less fuel - Renault
по-малко гориво
Изчислихме, че можете да спестите до 75% гориво с plug-in хибриден автомобил, като изберете да използвате електрическите мотори и следователно електрическо зареждане. Насладете се на значително по-нисък разход на гориво при най-дългите си пътувания, например по време на ваканции, с хибридния режим, който превключва между електрическо задвижване и задвижване от двигателя с вътрешно горене, веднага щом батерията е достатъчно заредена.
E-Tech plug-in hybrid - low CO₂ emissions - Renault
ниски CO₂ емисии
Ежедневното зареждане на батерията на автомобил E-Tech plug-in hybrid позволява продължителна употреба на електрическите мотори. Шофирайте в 100% електрически режим до 50 км (WLTP цикъл) без COемисии или вредни за здравето частици.  
ОПТИМИЗИРАНЕ НА ЕЖЕДНЕВНОТО ЗАРЕЖДАНЕ
СЪВЕТ 1
Оптимизирайте времето за зареждане у дома, като използвате усилен контакт или зарядна станция. Помислете за дистанционна предварителна климатизация на купето, докато все още зареждате, за да увеличите максимално пробега си.  
СЪВЕТ 2
Зареждайте, когато цените са по-ниски, като планирате зареждането с нашата услуга Mobilize Smart Charge или от приложението My Renault.

ВРЕМЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ

CAPTUR E-TECH PLUG-IN HYBRID
тип инсталация мощност на зареждане препоръчан кабел време за зареждане
10,4 кВтч батерия  
100%
домашна зарядна станция (1) 3.7 kW кабел mode 3, предоставен с покупката 3 ч.
усилен домашен контакт(1) 3.7 kW стандартен кабел mode 2 като допълнително оборудване 3 ч.
стандартен домашен контакт(2) 2.3 kW стандартен кабел mode 2 като допълнително оборудване 4 ч. и 30 мин
(1) опции за решение за домашно зареждане. Моля, свържете се с вашия консултант на Renault, за да научите повече. 
(2) само за спорадична употреба.  

вашите въпроси за зареждането на plug-in хибридни автомобили

МОЖЕ ЛИ ДА ПЪТУВАТЕ НА ДЪЛГИ РАЗСТОЯНИЯ С ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?
Да, абсолютно! 

Хибридният автомобил продължава да се движи дори когато батерията му е изтощена (тогава той използва само бензин). Преди всичко той се зарежда, докато шофирате, като използва кинетичната енергия и енергията на горене, генерирана от бензиновия двигател. Поради това пробегът на хибридния автомобил е по-голям от този на бензиновия автомобил, тъй като можете да редувате няколко източника на енергия. В града, когато електромоторът(ите) поемат управлението, двигателят с вътрешно горене не се използва много или изобщо не се използва, което логично води до икономия на гориво. И се движи още по-далеч! 

В случая на plug-in хибрида, при който батерията се зарежда по време на движение, както и чрез включване към точка за зареждане, пробегът на 100% електрическо задвижване е още по-голям. Гарантиран е до 50 км по цикъла WLTP при смесено използване (горивен + електрически) и между 25 и 65 км при реално използване, в зависимост от зареждането и вида на пътя.
ТРЯБВА ЛИ ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ ДА СЕ ЗАРЕЖДАТ?
Хибридният автомобил се зарежда в движение - не се налага водачът да прави нищо друго! 

Ако обаче закупите хибриден автомобил с възможност за зареждане от електрическата мрежа, е силно препоръчително да зареждате батерията всеки ден, като я включвате към електрическата мрежа (обществени зарядни точки, домашни зарядни точки, станции за бързо зареждане и т.н.). По този начин ще извлечете максимални ползи от вашия plug-in хибрид (по-голям пробег, по-висока скорост при електрическо задвижване, икономии, свързани с горивото, и т.н.). 

Ако не желаете да зареждате автомобила си ръчно, тогава изберете пълен хибрид. Не забравяйте, че независимо от всичко, което се случва, автомобилът работи перфектно само с помощта на бензиновия резервоар. Няма риск да се повреди, ако акумулаторът е изтощен, тъй като все още разполагате с бензин.

открийте също