ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОМОБИЛ RENAULT E-TECH PLUG-IN HYBRID

E-Tech plug-in hybrid - charging - Renault
лесно зареждане
Зареждането на вашия plug-in хибриден автомобил е много лесно: просто го включвате в електрическата мрежа.
Нашите автомобили са съвместими с променливотокови зарядни станции или контакти. Ограниченията на мощността на зареждане се задават спрямо характеристиките на вашия автомобил.
В допълнение, докато шофирате, вашата батерия автоматично възстановява до 10% заряд чрез рекуперация на спирачната енергия.


КАКВИ СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА PLUG-IN ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?

КЪДЕ МОГА ДА ЗАРЕЖДАМ?
E-Tech plug-in hybrid - charging - Renault
у дома или на работа
Можете да зареждате в домашен контакт, усилен контакт или зарядна станция. З разлика от домашния контакт, последните две опции изискват специфична инсталация, но имат предимството на бързото зареждане.
E-Tech plug-in hybrid - charging - Renault
на пътя
Общественото зареждане е възможно, където има налични зарядни станции: търговски центрове, автомобилни дилърства, мрежи за споделено ползване на автомобили, обществени паркинги и други.  
КАКВИ КАБЕЛИ СА МИ НУЖНИ?
E-Tech plug-in hybrid - public or home charging cable - Renault
кабел за обществена или домашна зарядна станция
Можете да зареждате своя автомобил само с този заряден кабел на специална зарядна станция с мощност от 3,7 и 22 кВт. Например с Wallbox, чрез предложението Mobilize power solutions или на обществени зарядни станции*.
E-Tech plug-in hybrid - home charging point cable - Renault
кабел за домашна зарядна станция
Този кабел е за спорадична употреба за зареждане на автомобила ви в стандартен домашен контакт или в усилен контакт 16 А в дома ви.
* има ограничение на мощността до 3,7 кВт за бордовото зарядно устройство на автомобила. Той е съвместим с обществени зарядни станции (с изключение на постояннотоково бързо зареждане), но зареждането ще бъде ограничено до максималната мощност на автомобила. Зареждането до 100% или до 80% винаги ще отнема между 3 и 5 часа
КАКВО ОБОРУДВАНЕ МИ Е НУЖНО?
E-Tech plug-in hybrid - charging - Renault
зареждане на AC (променливотокова) зарядна станция между 3,7 и 22 кВт
Идеално за ежедневна употреба за пълно спокойствие. Вашият автомобил е съвместим с AC зарядни станции с мощност до 22 кВт (не е съвместим с DC - постоянен ток - бързо зареждане), но зареждането ще бъде ограничено до максималната мощност, приемана от вашия модел, т.е. 3,7 кВт.  
E-Tech plug-in hybrid - charging - Renault
зареждане в усилен или стандартен контакт
Ако не разполагате със специално оборудване, усиленият контакт е предназначен да доставя мощност до 3,7 кВт (16 A). Зареждането отнема между 3 и 5 часа. Последната опция е стандартен контакт, който трябва да се използва само спорадично, тъй като е най-бавната опция с мощност от 2,3 кВт (10 A).  

НАСЛАЖДАВАЙТЕ СЕ НА ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКО ЗАДВИЖВАНЕ С ВАШИЯ АВТОМОБИЛ E-TECH PLUG-IN HYBRID

ЗАРЕЖДАНЕ, КОЕТО ПРОМЕНЯ ВСИЧКО
Вашият разход на гориво ще се намали значително, ако зареждате изцяло батерията си ежедневно.
E-Tech plug-in hybrid - battery life - Renault
живот на батерията
Батерията на plug-in хибрида е проектирана да се зарежда напълно всеки ден. Така можете да се наслаждавате на всички ползи от електрическото задвижване всеки ден. Скоростта на зареждане е ниска, за да се избегне повреда на батерията. Нашите батерии имат гаранция от 8 години или 160 000 км.  
E-Tech plug-in hybrid - less fuel - Renault
по-малко гориво
Изчислихме, че можете да спестите до 75% гориво с plug-in хибриден автомобил, като изберете да използвате електрическите мотори и следователно електрическо зареждане. Насладете се на значително по-нисък разход на гориво при най-дългите си пътувания, например по време на ваканции, с хибридния режим, който превключва между електрическо задвижване и задвижване от двигателя с вътрешно горене, веднага щом батерията е достатъчно заредена.
E-Tech plug-in hybrid - low CO₂ emissions - Renault
ниски CO₂ емисии
Ежедневното зареждане на батерията на автомобил E-Tech plug-in hybrid позволява продължителна употреба на електрическите мотори. Шофирайте в 100% електрически режим до 50 км (WLTP цикъл) без COемисии или вредни за здравето частици.  
ОПТИМИЗИРАНЕ НА ЕЖЕДНЕВНОТО ЗАРЕЖДАНЕ
СЪВЕТ 1
Оптимизирайте времето за зареждане у дома, като използвате усилен контакт или зарядна станция. Помислете за дистанционна предварителна климатизация на купето, докато все още зареждате, за да увеличите максимално пробега си.  
СЪВЕТ 2
Зареждайте, когато цените са по-ниски, като планирате зареждането с нашата услуга Mobilize Smart Charge или от приложението My Renault.

ВРЕМЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ

CAPTUR E-TECH PLUG-IN HYBRID
тип инсталация мощност на зареждане препоръчан кабел време за зареждане
10,4 кВтч батерия  
100%
домашна зарядна станция (1) 3.7 kW кабел mode 3, предоставен с покупката 3 ч.
усилен домашен контакт(1) 3.7 kW стандартен кабел mode 2 като допълнително оборудване 3 ч.
стандартен домашен контакт(2) 2.3 kW стандартен кабел mode 2 като допълнително оборудване 4 ч. и 30 мин
(1) опции за решение за домашно зареждане. Моля, свържете се с вашия консултант на Renault, за да научите повече. 
(2) само за спорадична употреба.  

вашите въпроси за зареждането на plug-in хибридни автомобили

МОЖЕ ЛИ ДА ПЪТУВАТЕ НА ДЪЛГИ РАЗСТОЯНИЯ С ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?
Да, абсолютно! 

Хибридният автомобил продължава да се движи дори когато батерията му е изтощена (тогава той използва само бензин). Преди всичко той се зарежда, докато шофирате, като използва кинетичната енергия и енергията на горене, генерирана от бензиновия двигател. Поради това пробегът на хибридния автомобил е по-голям от този на бензиновия автомобил, тъй като можете да редувате няколко източника на енергия. В града, когато електромоторът(ите) поемат управлението, двигателят с вътрешно горене не се използва много или изобщо не се използва, което логично води до икономия на гориво. И се движи още по-далеч! 

В случая на plug-in хибрида, при който батерията се зарежда по време на движение, както и чрез включване към точка за зареждане, пробегът на 100% електрическо задвижване е още по-голям. Гарантиран е до 50 км по цикъла WLTP при смесено използване (горивен + електрически) и между 25 и 65 км при реално използване, в зависимост от зареждането и вида на пътя.
ТРЯБВА ЛИ ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ ДА СЕ ЗАРЕЖДАТ?
Хибридният автомобил се зарежда в движение - не се налага водачът да прави нищо друго! 

Ако обаче закупите хибриден автомобил с възможност за зареждане от електрическата мрежа, е силно препоръчително да зареждате батерията всеки ден, като я включвате към електрическата мрежа (обществени зарядни точки, домашни зарядни точки, станции за бързо зареждане и т.н.). По този начин ще извлечете максимални ползи от вашия plug-in хибрид (по-голям пробег, по-висока скорост при електрическо задвижване, икономии, свързани с горивото, и т.н.). 

Ако не желаете да зареждате автомобила си ръчно, тогава изберете пълен хибрид. Не забравяйте, че независимо от всичко, което се случва, автомобилът работи перфектно само с помощта на бензиновия резервоар. Няма риск да се повреди, ако акумулаторът е изтощен, тъй като все още разполагате с бензин.

открийте също