safety by Renault

програма human first

автомобилна сигурност от Renault
ПРОГРАМА human first
подобряване на безопасността на всички участници в движението
Споделяне на данни, краш тестове, пълномащабни тренировки... Renault се ангажира да намали броя и тежестта на произшествията.
 

Програмата Human first, разработена съвместно с изследователи, експерти и пожарникари, има само една цел: да подобрява безопасността на всички участници в движението всеки ден.
до 32
усъвършенствани системи в помощ на водача
над 60
функции за сигурност
над 2000
подадени патента за безопасност(1)
над 5000
обучени пожарникари(2)

(1) от 1969 

(2) в 17 държавиRenault и пожарникарите, уникално партньорство


Renault е обучил 5000 пожарникари в 17 европейски, азиатски, африкански и латиноамерикански държави. В резултат на това те имат по-добри познания за автомобилите от ново поколение. Renault е единственият производител, който включва пътни спасителни екипи в своя иновационен процес, и единственият, който е назначил подполковник пожарникар на пълен работен ден в инженерните екипи. Внедряването на Renault QRescue във всички модели (3), SD Switch (4) и пожарникарския достъп (5) е резултат от това сътрудничество.

(3) стандартно оборудване от 2022 за всички нови модели на Renault

(4) за всички електрически модели

(5) за всички E-Tech 100% electric и E-Tech plug-in hybrid модели

 

ОБУЧЕНИЯ
обучение за пожарникари

Единственият производител в света, който е назначил подполковник пожарникар на пълен работен ден в инженерния екип и единственият, който си сътрудничи редовно с пътни спасителни екипи, Renault е обучил 5000 пожарникари от 17 държави по света само за няколко години! От 2023 г. вече са планирани нови курсове в Европа и Латинска Америка.
QRESCUE RENAULT
Renault QRescue: спестяване на време за спасителните екипи
С QR код на предното и задното стъкло, Renault QRescue дава на пожарникарите незабавен достъп до „спасителния лист“ на автомобила.

 Той предоставя на пожарникарите цялата необходима информация, позволяваща им да работят ефективно и безопасно. Това може да спести почти 15 ценни минути, когато става въпрос за грижа за жертвите в рамките на златния час(6).
 
(6) спешен времеви прозорец, когато жертвите трябва да получат необходимата помощ при травма
FIREMAN ACCESS
достъп за пожарникари
Въпреки че нашите високоволтови батерии са проектирани да гарантират, че не се влошават от вътрешна причина, винаги е възможен пожар, причинен от външни фактори. Ако пожар се разпространи към батерията, достъпът за пожарникари – иновация на Renault – води до сърцето на батерията, където пожарникарите могат да насочат противопожарните маркучи. Следователно времето за реакция е намалено от няколко часа на десет минути!
 
SD SWITCH
SD Switch
За да предотврати риска от токов удар на пожарникарите, „sd switch“ незабавно изключва батерията от мрежата с високо напрежение.

в безопасни, авангардни автомобили


За 50 години Renault помогна да се намали броят на жертвите по пътищата 5 пъти. За да подобряват непрекъснато безопасността на всички, експертите от LAB (Лабораторията за злополуки и биомеханика) и 600-те инженери и техници внедряват иновации. Общо са подадени над 2000 патента и са разработени редица авангардни технологични решения като достъп за пожарникари и SD Switch. 

бъдеща мобилност и безопасност

бъдещето на безопасността в Renault

Политиката на Renault за пътна безопасност е разделена на 5 области: повишаване на осведомеността, предотвратяване, коригиране, защита и спасяване. Постоянно се лансират иновации, например оценката за безопасност, треньорът по безопасност и пазител на безопасността, които са настроени да революционизират безопасността зад волана.

разгледайте и също

Renault human first
Открийте гамата на Renault