Formula Renault

От 16-годишна възраст младите надежди във Formula Renault 2.0 влизат в силно конкурентна среда. Това е мястото, където пилотите се запознават с основните принципи на професията, зад волана на едноместните автомобили, задвижвани с двигател 2.0 16 v с мощност 210 к.с. със 7-степенна секвенциална скоростна кутия и управление на функциите от волана.

Старата мъдрост, че е необходим един сезон, за да се научиш и още един, за да спечелиш, сега звучи малко демоде. Създадена преди 45 години, Formula Renault – една истинска школа за едноместни автомобили, – винаги е поддържала темпото, готова да посрещне променящите се нужди на пилотите по картинг или другите въвеждащи дисциплини.

Renault CLIO Cup

От пускането на емблематичния Coupe R8 Gordini през 1966 г. Renault Sport постоянно присъства на пистите в Европа и по света. И нямаме намерение да спираме там! През 2017 г. ще продължаваме да градим нашия успех, като организираме 8 национални серии CLIO Cup: Франция, Обединеното кралство, Испания, Италия, Бенелюкс, Скандинавия, Централна Европа и Китай.

С няколко хиляди модела, продавани от 1991 г. насам, нашите четири поколения CLIO Cup, известни с тяхната производителност, надеждност и достъпност, се радват на голям успех. CLIO Cup вече наследява силните страни на CLIO R.S 200 EDC с 1.6 литра турбодвигател с директно впръскване, който доставя 220 к.с. при постоянен въртящ момент от 270 Нм, съчетан с последователна скоростна кутия с пера на волана. Достатъчно, за да стимулира представянето му!