Formula Renault 2.0

От 16-годишна възраст младите надежди във Formula Renault 2.0 влизат в силно конкурентна среда. Това е мястото, където пилотите се запознават с основните принципи на професията, зад волана на едноместните автомобили, задвижвани с двигател 2.0 16 v с мощност 210 к.с. със 7-степенна секвенциална скоростна кутия и управление на функциите от волана.

Старата мъдрост, че е необходим един сезон, за да се научиш и още един, за да спечелиш, сега звучи малко демоде. Създадена преди 45 години, Formula Renault – една истинска школа за едноместни автомобили, – винаги е поддържала темпото, готова да посрещне променящите се нужди на пилотите по картинг или другите въвеждащи дисциплини.

Renault Sport R.S.01

Renault затвърждава страстта си по автомобилизма с чисто новото Renault Sport R.S. 01 – зашеметяваща състезателна кола с поразителна ефективност. Със своя дизайн, взаимстван директно от света на прототипите и ръководен от търсенето на аеродинамично съвършенство, Renault Sport R.S.01 е истинско въплъщение на спортните гени на марката.

Техническите спецификации съдържат най-доброто от опита на Renault Sport. С еднокорпусна конструкция на шасито и двигател с мощност над 550 к.с., той тежи 1150 кг и достига скорости над 300 км/ч. От 2015 г. Renault Sport R.S.01 е лидер в новия шампионат Renault Sport Trophy – тренировъчната площадка на професионалната издържливост на и GT шампионатите.  

Renault Clio Cup

От пускането на емблематичния Coupe R8 Gordini през 1966 г. Renault Sport постоянно присъства на пистите в Европа и по света. С продадени няколко хиляди автомобила от 199 г. четирите поколения на Clio Cup са си спечелили слава със своята ефективност, надеждност и достъпност.

Clio Cup наследи всички предимства на Clio R.S. 200 EDC. 1,6-литровият двигател с директно впръскване и турбокомпресор осигурява 220 к.с. при постоянен въртящ момент 270 Nm. Предлага се със секвенциална скоростна кутия и управление на функциите от волана.