Актуални новини от света на Renault

Бъдете винаги в час с новостите около нас.

уникална почит към емблематичен автомобил

2020
06.04.2020
Естебан Окон и Адриен Давид излизат на виртуалната писта в първото Renault Esports събитие
Renault Sport Racing се обединява със своя Esports партньор Team Vitality, за да запази състезателната страст жива с повишена активност в онлайн дигиталния свят. За онлайн събитието Renault представя забележителната си гама спортни автомобили, включваща Renault R.S.01 GT и Megane R.S. TROPHY-R.

Начело на участниците са F1 пилотът Естебан Окон и бъдещата звезда Адриен Давид, който се присъедини към програмата за млади шофьори на Renault през януари благодарение на успеха си във Формула 4 миналата година. Сред конкурентите им ще бъдат посланиците на Vitality - Brawks (Кевин Жорж) и Robi (Максим Дамбрин), пилотът на Esports отбора Никола Лонге и специалистът по Renault Sport автомобили Лоран Хургон, който държи актуалните рекорди на пистите Нюрбургринг, Спа-Франкоршам и Сузука с Megane R.S. TROPHY-R.
11.03.2020
DP WORLD става глобален логистичен партньор и главен спонсор на Renault F1 Team
DP World и Renault F1 Team подписват споразумение, което прави DP World глобален логистичен партньор и главен спонсор на отбора, който от сезон 2020 ще се казва Renault DP World F1 Team. В рамките на партньорството екипите от DP World, Renault Sport Racing и Groupe Renault ще използват глобалната маркетингова платформа на Формула 1 и съвместно ще проучват възможностите за подобряване на ефективността на веригата на доставки.

DP World е световен лидер в търговията и бързо се трансформира във водещия доставчик на глобални решения за веригата на доставки за собственици на товари. Компанията е основана през 1972 г. в Порт Рашид в Дубай, Обединените арабски емирства. Днес компанията има екип от над 50 000 души, работещи в над 150 звена по целия свят.
18.2.2020
Нов уебсайт, посветен на безопасността на пътя за всички
Groupe Renault, с подкрепата на своята фондация и асоциацията Prévention Routière (Безопасност на пътя), обединяват усилия за повишаване на информираността относно опасностите и правилното поведение на пътя, като създават уебсайт, подходящ за всякакви аудитории. Уникален в световен мащаб, уебсайтът Road4us е предназначен да бъде лесен за употреба и достъпен за всички участници в пътното движение, било то пешеходци или водачи, независимо от тяхната култура, възраст или образователна степен. За тази цел са измислени семпли илюстрации, с универсални кодове, без текст или културни конотации. Тези безплатни за изтегляне визуализации могат също да се използват свободно от преподаватели, учители или асоциации, желаещи да ги представят пред обществеността с цел повишаване на осведомеността по въпроса.
17.02.2020
Castrol става официален доставчик на моторни масла за Groupe Renault
Groupe Renault и BP със своята глобалната марка смазочни материали Castrol разширяват стратегическото си партньорство от 2020 г., надграждайки успешното сътрудничество във Формула 1, започнало през 2017г.

От 2020 г. Groupe Renault избира Castrol засвой глобален партньор за предоставяне на моторни масла. Новата двустраннобрандирана продуктова гама Renault Castrol се предлага в официалните представителства на Renault и клиентите имат възможността да се възползват от успешното сътрудничество, започнато чрез партньорството на Formula1. GroupeRenault и Castrol, лидери в областта на модерните технологии, съчетават своя опит, за да продължат да предоставят високо ниво услуги на клиентите на Renault. BP и Castrol продължават и партньорството си с Renault F1 Team до 2024 г., осигурявайки модерни горива и масла за отбора, както и високоефективни индустриални смазочни материали в техническите центрове в Енстоун и Вири.
2019
Renault и Dacia са с най-голямата мрежа от търговски представителства в България
В края на 2019г. Renault България и Dacia България официално откриха своята 21-ва локация. Обектът се намира в гр. Добрич и е част от оторизираната мрежа търговски представителства в страната. С отварянето на новата локация марките Renault и Dacia са с най-голямата мрежа в България.

„Откриването на новата локация е чудесна възможност да надградим предлагането си на клиентски услуги на българския пазар. Търговските ни представителства из цялата страна осигуряват ненадминато обслужване, а благодарение на нашата 21-ва локация, с която постигаме най-голямата мрежа в България, подсилваме обещанието си да сме близо до нашите клиенти.“ заяви Емил Гърнев, генерален мениджър Renault и Dacia в България.
22/10/2019
Groupe Renault въвежда задвижване с водород в лекотоварната си гама
Renault разширява приложението на своите електрически лекотоварни автомобили, представяйки задвижване с водород. Тествана от 2014 г. насам, водородната технология на Groupe Renault е разработена в партньорство със Symbio, дъщерно дружество на Groupe Michelin. Автомобилите са оборудвани с увеличаваща пробега горивна клетка, предоставяща електрическа и топлинна мощност от 10 kW, което увеличава пробега на Renault MASTER Z.E. Hydrogen и Renault KANGOO Z.E. Hydrogen до над 350 км. Друго предимство на водорода е, че зареждането отнема едва пет до десет минути. Водородът отговаря на онези изисквания на бизнес клиентите, които все още не могат да бъдат изпълнени от електрическите автомобили, по-специално на нуждите им за пътуване на дълги разстояния.
29.08.2019
Естебан Окон се присъединява към отбора на Renault във Formula 1
Отборът на Renault във Formula 1 с удоволствие потвърждава, че Естебан Окон ще обедини усилия с Даниел Рикардо от 2020 г. Френско-австралийското дуо ще има за задача да продължи постигнатия напредък през петия сезон на отбора във Formula 1.

22-годишният Естебан от Нормандия, Франция, ще се присъедини към отбора на Renault на многогодишен договор. Историята на французина с Renault започва през 2016 г., когато той е трети пилот на отбора. Естебан прави своя състезателен дебют във Formula 1 в средата на 2016 г. с отбора на Manor Racing, предида премине в Sahara Force India F1 Team през 2017 г. В първия си пълен сезон във Formula 1 той постига 87 точки и впечатляващата осма позиция в шампионата при пилотите. През 2018 г. Естебан реализира още 49 точки, преди да се присъедини към отбора на Mercedes AMG Petronas като трети пилот за сезон 2019.
29.08.2019
Даниел Рикардо се присъединява към Renault Sport Formula One Team от сезон 2019
Екипът на Renault Sport Formula One Team има удоволствието да съобщи, че Даниел Рикардо се присъединява към отбора от сезон 2019.

Даниел обединява усилия с настоящия пилот Нико Хюлкенберг. Даниел има зад гърба си седем победи и 29 подиума. Рикардо познава добре семейството на Renault като между 2007 и 2011 г. участва в сериите на Renault за младежи, а от 2014 г. управлява болиди с двигатели на Renault във Формула 1.
2018
Groupe Renault си партнира с Neoline, дизайнер и оператор на товарни ветроходни кораби
Проектът е в съответствие с екологичната стратегия на Groupe Renault за намаляване на въглеродния отпечатък с 25% между 2010 и 2022 г., с планирано намаление от 6% за логистичната верига спрямо 2016 г. Целта на партньорството е построяването на два товарни кораба, задвижвани от вятъра, до 2020 г. с цел намаляване на зависимостта от изкопаемите горива и парниковите газове при трансокеански маршрути.
Рено Нисан България откри нов обучителен център в партньорство с Технически университет
На 22 ноември Рено Нисан България откри нов обучителен център в сградата на Технически университет – София. Новият обучителен център е ключова стъпка в партньорството между Рено Нисан България и Технически университет - София, което стартира през 2016 г. Центърът ще бъде в помощ на университета при подготовката на кадри в бранша, както и ще бъде използван за бъдещи обучения на технически специалисти от дилърската мрежа на Renault, Dacia и Nissan в България.
Renault на четвърто място в Шампионата ри конструкторите на Ф1 за сезон 2018
Отборът Renault Sport Formula One зае четвърто място в шампионата при конструкторите с изключителен резултат след Гран При на Абу Даби. Карлос Сайнс се класира на шесто място, най-добрия резултат на Renault в шампионата след завръщането си във Formula 1 през 2016 г.
100% електрическото Renault ZOE ще превозва делегатите за българското председателство
Renault демонстрира ангажимента си към околната среда и популяризирането на електрическата мобилност в партньорство с Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз. Чрез организацията на трансфери за делегатите от категория B и C със 100% електрически автомобили ZOE, Renault показва иновациите в електрическата и устойчива мобилност с акцент върху най-продавания електрически автомобил в Европа.Автомобилите ще бъдат позиционирани на Летище София, Терминал 2 и ще превозват пристигащите гости до НДК и хотелите, в които са настанени. Партньорството стартира днес и ще осигурява ежедневни трансфери с нулеви СО2 емисии в рамките на шест месеца.

04.02.2020 Renault на известния фестивал Retromobile
От 5 до 9 февруари 2020 г. Renault ще вземе участие на Rétromobile, емблематично събитие за любителите на класически автомобили в Париж.
За първи път в историята на Retromobile щандът на Renault (600 м²) ще бъде домакин на изложба с участието на 10 изложбени модела от колекцията от 40 автомобила на Renault Classic. Моделите бяха избрани чрез ежеседмично гласуване на Facebook страницата на Renault Classic, където потребителите сами избираха моделите, чрез които да разкрият експертния опит на Renault. Автомобилите след 1960 г. представляват основната част от селекцията и разкриват еклектизма на марката.

Селекция, която отразява експертния опит на Renault.
31.01.2020 Проектът „Sneacars“ на Renault и Le Coq Sportif
ОТ ДИЗАЙН НА АВТОМОБИЛИ ДО ДИЗАЙН НА КЕЦОВЕ
Автомобилен салон Париж 2010. Renault представя DeZir, забележителен електрически спортен модел, първият концептуален автомобил от новия главен дизайнер на Groupe Renault, Лоранс Ван ден Акер. DeZir вдъхновява дизайна на Clio IV. Топлият и чувствен дизайн на тази нова визуална идентичност скоро ще бъде приложен в цялата гама на Renault.

АВТОМОБИЛ – ЧИФТ КЕЦОВЕ
Застанал до концептуалния си модел, Лоранс е здраво стъпил на земята в кецовете си Adidas в черно, червено и бяло,персонализиран модел, вдъхновен от цветовете на автомобила. Кореспонденцията установява връзка между човека и неговото произведение. От този момент нататък всеки концептуален и сериен автомобил е придружен от чифт кецове. Очаквана от феновете препратка и допълнителна нотка креативност, която се превръща в традиция на главния дизайнер на Groupe Renault.