MEGANE E-TECH ELECTRIC

Еп.7 Иновация, която запазва челните позиции в автомобилните технологии

19.09.2022 г.
Renault непрекъснато се стреми към иновации вече почти 125 години. Изобретенията на марката са издържали проверката на времето и ние ги използваме ежедневно, понякога дори без да го осъзнаваме. Вземете например скоростната кутия с директно задвижване (1899 г.), замяната на манивелата с електрическия стартер (1909 г.), добавянето на 5-та врата (1961 г.), централното отваряне (1983 г.) и картата „Свободни ръце“ (2000 г.) - всички те са изобретения на Renault! И Renault продължава с иновациите с първия автомобил от „Новата вълна“, новият Megane E-TECH Electric. По време на проектирането на автомобила и неговата платформа са заведени над 300 патента и ние избрахме седем от тях, за които да ви разкажем в детайл. В седмия и последен епизод от нашата поредица ще разберете как новият Megane E-TECH Electric се възползва от най-съвременните технологии, включително ново оборудване, добавяно след продажбата.
Със запазване на програмируемата конфигурация - патентована иновация, искахме да предоставим на нашите клиенти ползата да могат автоматично да актуализират всичко, като същевременно запазват всички персонализации, които вече са избрали в мрежата за следпродажбено обслужване. - Патрик Бенаволи, Софтуерен архитект по мултимедия в Renault Software Factory
Предимствата на иновацията
Запазване на програмируемата конфигурация за актуализациите на производителя чрез FOTA технология.
  • Развиване на пазара на свързано оборудване след продажбата
  • Възползване от инструменти и инфраструктура, които вече са внедрени в мрежата за следпродажбено обслужване
Избрани актуализации
Актуализациите вече никога няма да изтриват информация, свързана с която и да било персонализация, избрана след продажбата. Чрез запазването на програмируемата конфигурация размерът на новите джанти например се запазва в операционната система, което улеснява собственика на автомобила.
За повече информация
Патентен номер на запазване на програмируемата
конфигурация:
  • Патент FR-20-03114 – Изобретен от: Патрик Бенаволи, Паскал Мение и Мари-Сесил Афантенос