RENAULT SCENIC VISION

нещо повече от концептуален автомобил – стремеж
ПРЕОТКРИВАНЕ НА АВТОМОБИЛИТЕ ЗА ЖИВЕЕНЕ
Renault Scenic Vision е концептуален автомобил с електрически силов агрегат с водороден range-extender. По отношение на околната среда, безопасността и приобщаването той е въплъщение на стратегическите ангажименти на Renault за устойчиво развитие. С акцент върху авангарден дизайн и характеристики, Renault Scenic Vision използва предимно рециклирани и рециклируеми материали, като пренася мобилността в нова ера.
Първият
високотехнологичен H₂ концептуален автомобил*
*водороден електрически хибриден автомобил
95%
рециклируем*
*включително батерията
70%
рециклирани материали
24%
допълнителна видимост

акцент върху дизайна

Отговорен дизайн
Комбинирайки дизайн с ефективност, достъпност и екологична устойчивост, Renault Scenic Vision представя изцяло нов начин на придвижване. Renault Scenic Vision представя нова стилистика на щедри форми с меки и структурирани извивки.
 

акцент върху климата

отговорен дизайн
95% от материалите на концептуалния автомобил Renault Scenic Vision, включително батерията, са рециклируеми. 70% от материалите, използвани в този концептуален автомобил, са вече рециклирани. 100% от материалите в автомобила, които са в контакт с пътниците, са рециклирани.

ХИБРИДЕН СИЛОВ АГРЕГАТ:

ВОДОРОДЕН, ЕЛЕКТРИЧЕСКИ

още повече електрическо удоволствие с помощта на водород
ново поколение електродвигател
Синхронният електродвигател с ротор от ново поколение осигурява мощност от 160 kW без да е необходимо използване на редкоземни елементи. Рециклируемата батерия с 40 kWh, произведена във Франция, е двойно по-лека, по-евтина и по-компактна от тази на еквивалентен електрически автомобил.
range-extender
Пробегът се удължава като в допълнение към капацитета на електрическата батерия от 40 kWh се добавя горивната клетка с 15 kW. Само с едно спиране за по-малко от 5 минути, за да заредите с екологичен водород, можете да изминете повече от 800 км, без да се налага да презареждате отново. Така се намалява и вашия въглероден отпечатък.
движение без ограничения
С водородния удължител вече нямате повече ограничения за пробег. Можете да шофирате, като се възползвате напълно от предимствата на електрическия силов агрегат с моментално ускорение, безшумно движение и без никакви вибрации. Автомобилът отделя само вода – така няма замърсяване по време на движение.
Първият концептуален пътнически автомобил, оборудван с горивна клетка с капацитет 15 kW. Тя подобрява възможностите на електрическата батерия с капацитет 40 kWh, като удължава пробега.

акцент върху безопасността

Safety Coach
90% от произшествията се дължат на човешка грешка в комбинация с лоши пътни условия. Системата „Safety Coach“ помага на водача, за да предвиди рисковите зони и поведение. В комбинация със стандартните системи за безопасност на автомобила, системата спомага за намаляване на произшествията с до 70%.
сензор за сърдечен ритъм – Renault Scenic Vision
СЛЕДЕНЕ НА ЗДРАВОСЛОВНОТО СЪСТОЯНИЕ
Сензор за сърдечен ритъм, монтиран във волана, и камера откриват признаци на умора или отпадналост на водача.
педал на газта – Renault Scenic Vision
„СЕНЗОРЕН“ ПЕДАЛ НА ГАЗТА
В случай на идентифицирана опасност педалът вибрира, за да принуди водача да свали крака си от педала.
контролирано шофиране – Renault Scenic Vision
КОНТРОЛИРАНО ШОФИРАНЕ
Разположените в автомобила сензори анализират различни параметри (ускорение, плавност на движение, липса на внимание, скорост и др.). В случай на потенциално опасни ситуации те подават сигнал към системата „Safety Coach“, за да се намеси.
ПОДОБРЕНА ВИДИМОСТ С 24%
Когато изображенията от предната камера се проектират на прозрачния дисплей на арматурното табло, капакът на двигателя изчезва от погледа на водача. Renault Scenic Vision представлява истинско предимство. Той осигурява видимост, подобрена с 24% отпред за по-безопасно и уникално удоволствие от шофирането. 

акцент върху човека


разгледайте и...

концептуален автомобил – Renault"
концептуални автомобили Renault
Придобийте усещане за иновациите чрез концептуалните автомобили, които очертават пътя на бъдещите автомобили на Renault.
нова гама – Renault
новата E-Tech гама на Renault
Electric, hybrid или plug-in hybrid... намерете най-подходящия за вас автомобил на Renault.