Renault MORPHOZ Concept


MORPHOZ е концептуален автомобил, който представя визията на Groupe Renault за персонална и споделена електрическа мобилност.

MORPHOZ се адаптира към всички начини на използване и е предвестник на ново поколение от автономни, футуристични и oптимизирани електрически модели.

MORPHOZ Concept

Устойчива електрическа мобилност без ограничения

Renault MORPHOZ разширява границите на електрическото шофиране. Този интелигентен модулен концептуален автомобил се приспособява към всички ваши потребности.

Модулен автомобил, който се приспособява в зависимост от вашите потребности

Освен модулния си интериор, MORPHOZ се преобразява физически, за да ви предложи това, от което се нуждаете в зависимост от това за какво го използвате. Прекарвате повече време в града? Изберете варианта „City“. Отправяте се на по-дълго пътешествие? Превключете на режим „Travel“.
Автомобил Renault MORPHOZ Concept
Електрически по характер и дух
Култовите С-образни светлини на Renault, индукционното зарядно устройство и цифровите камери с висока разделителна способност, които заменят страничните огледала – всичко това олицетворява устойчивата електрическа мобилност на MORPHOZ.

Под своята външност на кросоувър, MORPHOZ съчетава стилове със смели, но елегантни линии. Оборудван с прибиращо се арматурно табло, въртяща се седалка на пътника отпред и задни плъзгащи се седалки, интериорът на салона е напълно приспособим към различни изисквания.
Автомобил Renault MORPHOZ Concept
Режим „City“
Внушаващият сила външен вид на MORPHOZ се подчертава от неговите характерни отличителни светлини. Снабден с къс капак на багажника и прибрана задна броня, той е с намален надвес, с цел да се улесни шофирането и паркирането в града.

В допълнение към автономията си от 400 км. MORPHOZ притежава гъвкавост, която му позволява да се приспособява бързо, за да шофирате с лекота където и да се намирате в града. Режимът „City“ на MORPHOZ е символ на пъргавостта на електрическия градски автомобил.
Автомобил Renault MORPHOZ Concept
Режим „Travel“
Оборудван със система за увеличаване на пробега - Travel Extender, MORPHOZ ви позволява да използвате допълнителна батерия с капацитет 50 kWh и увеличите автономията на автомобила до 700 км. за изминаване на по-дълги разстояния.

В своята дълга версия, MORPHOZ предлага повече простор за краката на пътуващите и място за допълнителен багаж. В салона всичко е замислено за пътуващите и тяхното удобство.

Автомобил в центъра на много споделени екосистеми

Истински „автомобил за живеене“...
В салона на MORPHOZ пътуващите се наслаждават на просторна и уютна среда. В салона царува веселие, което насърчава пътуващите да споделят и общуват. Атмосферата е приятелска и ведра. Изкуственият интелект приветства водача като служи за виртуален асистент, който се отзовава веднага на всяка заявка.

Когато е включен режим „Sharing“, седалката на предния пътник се завърта назад, за да могат всички пътуващи да се почувстват заедно, сякаш се намират в своя хол. Изкуственият интелект предлага списъци с песни за изпълнение или предизвикателства с видеоигри, за да насърчи диалога между пътуващите.
...за устойчива и споделена мобилност.
Концептуалният автомобил Renault MORPHOZ е въплъщение на ангажимента на компанията за подпомагане на революцията в мобилността.

С мултифункционалните батерии на системата „Travel Extender”, MORPHOZ е идеално пригоден за тази среда. Когато не се използват в автомобила, те могат за захранват оборудване у дома или на улицата. Също така, могат да се предоставят за използване от други автомобили като зарядна станция. Пригоден перфектно към екосистемата на интелигентния град, MORPHOZ се движи безопасно и в хармония с останалите водачи и пешеходци.

Искате ли да преминете от концепция към реалност?

Гамата на Renault
Всички наши автомобили – от миниванове до малки автомобили, от седани до всъдеходи.
Гамата на Renault
EASY LIFE
Разгледайте Renault EASY DRIVE и Renault CONNECT.
EASY LIFE