H1st vision

иновации за безопасността на всички
H1st vision-concept car-Renault
нашата визия за по-безопасна мобилност на бъдещето
H1st vision е концептуален автомобил, създаден от Software République и нейните 12 членове. Той въплъщава научноизследователската и развойна дейност на програмата на Renault „Human first“. 

Концептуалният автомобил разполага с 20 функционални иновации, налични както в концептуалния автомобил, така и в неговия дигитален близнак, и предлага поглед към бъдещата мобилност с технологии, предназначени да подобрят безопасността на всички участници в движението. 

технологията в услуга на хората

H1st vision постоянно обменя данни със заобикалящата го среда. Ние наричаме този интелигентен град 4.0, град, който включва  превозни средства и участници в движението, които са особено уязвими към опасности по пътя. Изкуственият интелект разчита на данни в реално време от карти на пътната мрежа, метеорологични данни и данни, идващи от други превозни средства, за да анализира вероятността от злополука и да открие всякакъв вид опасности като неравности на пътя или дори поледица.
ЗАЩИТА В РЕАЛНО ВРЕМЕ НА УЯЗВИМИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО
H1st vision-technologies-Renault
защита в реално време на уязвимите участници в движението
Защитата на всички участници в движението, не само шофьорите, е основен приоритет за Renault. Използвайки данни в реално време, събрани и анализирани чрез V2X* технология, H1st vision предупреждава водача за потенциални опасности, дължащи се на понижена или никаква видимост, когато се приближава до кръстовище, училища и автобусни спирки, например.
*vehicle to everything - превозно средство, което комуникира със система, която му позволява да обменя информация със заобикалящата го среда (други превозни средства, инфраструктура, пешеходци)
ПРЕДСКАЗУЕМО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА АВТОМОБИЛ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ
H1st vision-technologies-Renault
предсказуемо предупреждение за аварийно превозно средство
При спешни случаи всяка минута е от значение за първите реагиращи. За да спести време, H1st vision е оборудван с устройство, което изпраща сигнал до водача, показвайки приближаващо превозно средство за спешно реагиране доста по-рано. Всички засегнати превозни средства получават предупреждението едновременно. Шофьорите могат да предвидят и да улеснят пристигането на службите за спешна помощ.
ПРОГНОЗНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА РИСКОВА ЗОНА
H1st vision-technologies-Renault
прогнозно предупреждение за рискова зона
За да защити всички участници в движението, H1st vision предупреждава водача при приближаване на зона, считана за опасна, показвайки предупреждение на централния екран, за да повиши тяхната осведоменост. Това нововъведение се основава на статистически данни за произшествията, характеристики на пътя и околната среда (намалена видимост, кръстовища), както и информация в реално време, предавана от инфраструктурата, другите превозни средства и участниците в движението.
автомобил с изкуствен интелект
H1st vision е оборудван с уникални виртуални сензори, способни да оценят степента на износване и работната ефективност в реално време на всички компоненти на автомобила. Той може да генерира свой собствен здравен статус, който може да се експортира към мобилен телефон, обединявайки описанието на автомобила, историята на техническите проверки или симулацията на последните, състоянието на актуализациите на GPS навигационната система и др.

технологията за вашето здраве

АСИСТЕНТ ЗА ПРОВЕРКА НА ЗДРАВНИЯ СТАТУС
H1st vision-santé-Renault
автомобил, който се грижи за вас
H1st vision следи настроението на водача. Вътрешната камера автомобила и неговият микрофон позволяват да разберете настроението на водача, като анализирате гласа и изражението на лицето му. В зависимост от разпознатото настроение, H1st vision адаптира осветлението в концептуалния автомобил и може да предложи дихателни упражнения в случай на стрес на водача.
ЗДРАВЕН АСИСТЕНТ В РЕАЛНО ВРЕМЕ
H1st vision-santé-Renault
технологията в помощ на вашето здраве
H1st vision следи здравето на водача. Сензори на волана позволяват измерване на електрокардиограма, пулс и пулс на водача. Друг сензор, на предпазния колан, анализира честотата на дишане. 

След анализ, H1st vision информира водача за текущото му здравословно състояние и дава препоръки за подобряването му. В случай на несъответствие в референтните данни той предлага да се защити, като се премести встрани от пътя и предлага да се свържете с лекар чрез видеоконферентна връзка. В райони, които не са обхванати от мрежата, разговорът ще се осъществява чрез сателит.

сериозен опит в безопасността

H1st vision ви позволява висококачествено потапяне в звука със своята 16-канална hi-fi система. Тази иновативна технология идентифицира кой говори в купето с помощта на пространствен микрофон. 

Благодарение на високоговорители, разположени в подглавника, шофьорът се наслаждава на собствено аудио уединение.

Той може да осъществява телефонни обаждания и да получава аудиосъобщения  директно в облегалката за глава. Тази система гарантира спокойствието на останалите пътници.

     

персонализиран и сигурен достъп за всички

1. Сигурна регистрация на профил, бързо и лесно: име, височина, снимка и запис на походката на всеки потребител.
2. Разпознаване на разстояние до 6 м чрез стойка (лява задна камера) и до 3 м чрез разпознаване на лица (камера на централната колона).
3. Поздрав от аватара на Software République, който приканва водача или пътника да се качи на борда.
4. Достатъчно е просто да кажете "да", за да отворите вратите. Кокпитът се адаптира към формата на тялото на водача или пътника.
5. Камерата, разположена на централното огледало за обратно виждане, идентифицира пътника, като стартира автомобила в съответствие със запаметените разрешения.   

разгледайте и...

Human first program - Renault
програма Human First
concept cars - Renault
нашите концептуални автомобили