Живейте електрически с Renault

Разгледайте нашата гама Z.E., нашите специализирани решения и услуги. Имате въпроси относно Renault Z.E.? Разгледайте често задаваните въпроси.

Трябва да заредите електрическия си автомобил? Лесно е!

Заредете своето Renault Z.E. без никакви усилия, където и да се намирате.

Контролирайте оставащия пробег на вашия електрически автомобил

Също като при колите с двигател с вътрешно горене, редица фактори оказват влияние върху консумацията на енергия на вашия електрически автомобил.
Скорост за Renault Z.E.
СКОРОСТ
Колкото по-бързо се движите, толкова повече енергия ви е необходима, за да поддържате скоростта си.
Стил на шофиране на Renault Z.E.
СТИЛ НА ШОФИРАНЕ
Използвайте технологиите на Z.E. като намаляването на скоростта или рекуперативното спиране, за да оптимизирате оставащия пробег.
Топография на Renault Z.E.
ТОПОГРАФИЯ
Когато се изкачвате по наклон, потреблението на електричество оказва влияние върху вашия оставащ пробег. Когато се спускате, възстановявате енергия.
Renault Z.E.
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ УСЛОВИЯ
Батерията на Z.E. предлага по-голям пробег през лятото и по-нисък през зимата, особено при минусови температури.
Зареждане на автомобил Renault Z.E.
ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОМОБИЛА
Теглото на автомобила в зависимост от неговия товар ще окаже влияние върху консумираната енергия.

Как да станете собственик на електрически автомобил?

Електрическите автомобили вече не са елемент от бъдещето. Те са тук и ви очакват!

Предлагаме ви възможността да закупите електрически автомобил с оптимизиран пробег и нулеви емисии!
Лесно е да си на ток! Новите Z.E. автомобили винаги са лесни за използване и включват най-новите технологии за електромобили.
  • Батерии с пробег до 395 км. по WLTP*
  • Лесно зареждане от всякакви източници
  • Батерия с гаранция до 5 години или 100 000 км.
  • Свързани услуги за улесняване на ежедневието.
* Пробег по WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure - хармонизирана в световен мащаб процедура за изпитване на леки и лекотоварни превозни средства, стандартизиран цикъл: 57% движение в градски условия, 25% движение в извънградски условия, 18% автомагистрали) за версия Renault ZOE Life с 15-инчови джанти.

ВАШИТЕ ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА RENAULT Z.E.
ПРОБЕГ

Какво представлява одобреният пробег?
Това е мярка за пробега в съответствие с европейския стандарт NEDC. NEDC (Нов европейски цикъл на движение) е европейският стандарт за измерване на емисиите и разхода. Това е метод за измерване на разхода на гориво въз основа на еднакви пробни шофирания за всички видове автомобили в Европа, независимо дали те са с горивно, с електрическо задвижване или хибридни. По тази причина той се счита за обективен критерий за измерване на разликите в ефективността между моделите на различни производители. Тестът се състои от две части. Автомобилът се поставя върху ролков изпитателен стенд и изминава един и същ цикъл в градски условия (цикъл ECE-15) три пъти, а след това изминава и допълнителен извънградски цикъл. Средната стойност на тези четири цикъла показва теоретичния среден пробег.
Защо реалният пробег се различава от одобрения?
Реалният пробег се различава от одобрения въз основа на променливи величини, свързани с реалното използване на автомобила: вашият стил на шофиране, типа пътуване, скоростта и климатичните условия. Ето защо говорим за действителен пробег.
Как мога да управлявам пробега?
Предлагаме услуги, свързани със Z.E., които ви помагат при управление на пробега. Можете да управлявате вашия пробег дистанционно с помощта на мобилното приложение My Renault– където и да се намирате, можете да видите в реално време нивото на заряд и оставащия пробег на вашето Renault Z.E., текущия процес на зареждане или хронология на последните зареждания. Вашият стил на шофиране също влияе непосредствено на пробега на Renault Z.E.
Ето няколко лесни практически съвета за оптимизиране на вашия стил на шофиране:
  • ограничете скоростта и ускорението усвоете по-спокоен и плавен стил на шофиране
  • шофирайте с постоянна скорост доколкото е възможно:
  • регулирайте скоростта като контролирате ускорението, в това число и при спускане
  • обмисляйте предварително
  • използвайте рекуперативната спирачна система: когато трябва да спрете автомобила, първо отпуснете педала на газта, за да намалите скоростта, а след това спрете.
Как мога да проверя оставащия пробег?
Когато сте зад волана на Renault Z.E.,можете да проверите текущия разход в реално време с помощта на оптимизатора на гориво. На арматурното табло се показва оставащия пробег, изчислен въз основа на нивото на зареждане на батерията и средното потребление. Също така, можете да наблюдавате дистанционно нивото на заряда и оставащия пробег през смартфон, чрез услугата My Renault, която е стандартна за всички версии на Renault ZOE.
Какво мога да подобря, за да оптимизирам пробега?
Има няколко начина за увеличаване на вашия пробег. Най-важният фактор е вашият стил на шофиране. За да увеличите пробега и да се възползвате максимално от рекуперативното спиране, трябва да усвоите поведение на екологично шофиране: да обмисляте предварително, да използвате моторната спирачка, да шофирате внимателно... Следвайте съветите на интерактивния таблет на R-LINK. В края на всяко пътуване, той прави обзор на пътуването и ви дава полезни съвети за екологично шофиране с цел подобряване на пробега. А за да подобрите пробега още повече, можете да включите режима на шофиране ECO. Мощността на климатичната или отоплителната система, както и динамичните характеристики на автомобила се намаляват, за да увеличите пробега. Приблизително 8 до 10% от пробега.
Какво е влиянието на задръстванията върху моя пробег?
Когато стартирате своя автомобил Z.E., вие не чувате и не усещате нищо. Същото се случва и когато попаднете в автомобилно задръстване. Електрическият двигател използва енергия само когато ускорявате. Когато спрете, единственото потребление се извършва от включените допълнителни системи като системата за отопление или климатика. В задръстване вие постоянно спирате, потегляте и намалявате скоростта, което всъщност е благоприятно за вашия електрически двигател, който възстановява енергия при намаляване на скоростта и спиране със спирачната система (за разлика от повечето дизелови или бензинови двигатели).
Електронните устройства оказват ли влияние върху пробега?
Електронните устройства влияят върху пробега на Renault Z.E., но твърде незначително в сравнение с 4-те основни фактора, които намаляват пробега на електрическия автомобил: типа пътуване, скоростта, използването на климатична система или отопление и стила на шофиране.
Как работи батерията при изключително студено време?
Както всички батерии, така и тези на автомобилите Z.E. задържат по-малко заряд при студено време, отколкото при умерена температура. Въпреки това, Renault ZOE е преминал изпитания в Кируна, Швеция, в условия на изключително ниски температури – при -20°C, при които автомобилът е работил напълно изправно. Понякога много ниските температури могат да удължат времето за зареждане, да окажат влияние върху пробега от акумулиране на енергия или да увеличат разхода, свързан с използването на отопление.

ЗАРЕЖДАНЕ

Какво ще се случи, ако зареждам батерията ежедневно, въпреки че не е изтощена?
Новите литиево-йонни батерии, монтирани в автомобилите Renault Z.E. нямат ефект на запаметяване. Затова те могат да бъдат зареждани, дори и частично, по всяко време, без риск от преждевременно влошаване на тяхната ефективност. Литиево-йонната технология е най-ефективната на пазара за момента: нейният висок запас на енергия за единица тегло позволява съхранение на повече ватове на килограм за оптимизиране на пробега. Няма никакви ограничения за зареждането, като има възможност за зареждане на батерията, дори ако не е напълно изтощена.
Батерията губи ли заряд, ако не използвате автомобила?
Дневната степен на разряд на батерията е твърде ниска, за да се вземе под внимание. Ще бъдат необходими няколко седмици на бездействие, за да можете да забележите значителна загуба на заряд.
Какъв е механизмът за зареждане в представителство на Renault?
Повечето от обектите в търговската мрежа на Renault са оборудвани със станции за бързо зареждане на техните автопаркове (с мощност от 22 kW на зарядна станция). Свържете се с вашия предпочитан търговски представител, за да получите актуална информация.

Z.E. SERVICES

По какво се различава поддръжката на електрическите автомобили от тази на автомобилите, задвижвани с гориво?
Договорите за поддръжка са едни и същи както за задвижваните с гориво автомобили, така и за електрическите. Въпреки това, електрическият автомобил е по-лесен и по-икономичен за поддръжка, отколкото този, задвижван с гориво. Така например маслото в автомобил, задвижван с гориво, трябва да бъде сменявано редовно, за да се гарантира изправното смазване и охлаждане на двигателния блок. Смяната на масло е отживелица при електрическия автомобил, тъй като електрическият двигател няма нужда от смазване. Същото правило важи и за спирачните накладки, дискове и барабани, които имат значително по-дълъг срок на експлоатация.
Как да се възползвам от свързаните услуги през приложението MY Renault?
При получаване на вашия нов автомобил, ще имате безплатен достъп до свързани услуги за три години, което ще ви позволи по-конкретно да проверявате дистанционно нивото на заряд на батерията, да планирате зареждането и да програмирате предварителната климатизация (вижте подробности за офертата за услугата в поздравителното писмо до клиента, което ще получите при доставката на вашия автомобил). В края на тези безплатни периоди можете да подновите услугата Connected Services срещу заплащане в магазините RLink Store или Easy Connect Store, в зависимост от вида на вашата мултимедийна система.
Мога ли да имам достъп до услугата MY Renault без да си създавам профил?
Не, необходимо е да създадете профил в MY Renault, за да имате достъп до тези услуги.
Какво представлява свързаността?
Какво представлява свързаността? Като се абонирате за свързаност, можете да използвате свързани приложения, които изискват телекомуникационна мрежа. Можете да получите достъп до свързаните приложения чрез R-LINK Store или Easy Connect Store, в зависимост от вида на вашата мултимедийна система.

Ежедневие с електрически автомобил

От закупуването до поддръжката, включително и ежедневна свързаност, научете как електрическата мобилност улеснява вашия живот като водач.
Renault – Zity: споделяне на автомобил в Мадрид"

СПОДЕЛЕНА МОБИЛНОСТ

Zity – ново поколение споделяне на автомобил в Мадрид
Renault – политика в полза на електрическата мобилност

ТЕНДЕНЦИИ

4 автомобила, адаптирани за доставка до последния етап
Научете повече за нашата гама от електрически автомобили
Нашата цел: да ви предложим различен начин на възприемане на автомобилите, който съчетава отговорност към околната среда и ново удоволствие от шофирането.
Нашите свързани Z.E. услуги
Осъществете контакт дистанционно с вашия електрически автомобил, като използвате нашите онлайн услуги, интегрирани в приложението MY Renault.