Безопасност от Renault

Вашата безопасност е наш приоритет. Ето защо ние предлагаме най-доброто оборудване за безопасност, което Renault може да предложи за ваша защита.

В случай на аварийно спиране

Renault – Активен спирачен асистент

Активен спирачен асистент

В града или на магистралата избягвате или намалявате риска от сблъсък с друг автомобил. 

Освен това, системата може да регистрира наличието на пешеходци и велосипедисти при движение с ниска скорост. Ако не се отчете реакция от ваша страна, когато радарът регистрира риск от сблъсък, системата се намесва, за да ви предупреди и да поеме контрола върху спирането. 

Нашите предупредителни системи

Да са до вас при вашите пътувания

Предупреждение при наличие на обект в „сляпа“ точка

Предупреждение за наличие на обект в „сляпа“ точка

Избегнете риска от сблъсък с предупреждение за наличие на обект в „сляпа“ точка. Като се активира при скорост от 10 км/ч, системата автоматично ви предупреждава чрез светлинни индикатори за наличие на автомобил, който се намира в зона, която не се вижда в огледалото за обратно виждане. 

Предупреждение за безопасна дистанция от автомобила отпред

Предупреждение за безопасна дистанция

За вашата безопасност се грижи и сензор, разположен отпред на автомобила, като контролира дистанцията и задейства звуково и визуално предупреждение при възникване на риск от сблъсък с автомобила, намиращ се пред вас. 

Сигнал за превишена скорост със система за следене на пътните знаци

Сигнал за превишена скорост

Получавайте информация за ограничението на скоростта по пътя, както и предупреждения при превишаване на това ограничение. Оборудвана с камера, системата събира, анализира и сравнява данните за пътните знаци с информацията, предоставена от картите на навигационната система, за да ви информира чрез дигиталния инструментален панел и head-up дисплея (в зависимост от автомобила и версията). За да подобрите ефективността, задайте ограничителя на скоростта на максималната отчетена стойност.

Система за разпознаване на умората

Система за разпознаване на умората

За повишаване на нивото на безопасност и за избягване на риска от заспиване при шофиране, тази система анализира вашето поведение чрез движенията на волана и, ако е необходимо, препоръчва почивка с визуално и звуково предупреждение, на арматурното табло. 

Предупреждение при напускане лентата на движение

Предупреждение при пресичане на осевата линия

Момент на разсейване? Визуален сигнал и вибрация на волана ви предупреждават в случай на нежелано напускане на пътната лента. Като се активира при скорост над 70 км/ч, тази функция ви предупреждава веднага след като пресечете непрекъсната или прекъсната осева линия, без да сте включили мигач.

Система за поддържане лентата на движение

Помощна система за поддържане на движението в пътна лента

Нежелано отклонение от пътната лента? Тази система се задейства, за да коригира автоматично траекторията на движение. Като се активира при скорости между 70 и 160 км/ч, тази функция прилага усилие върху волана, за да върне автомобила обратно в неговата лента на движение, веднага щом пресечете непрекъсната или прекъсната осева линия, без да включите мигач.

Запознайте се с още технологии на Renault

Renault EASY CONNECT

За вашето удобство зад волана

Запознайте се с Renault EASY CONNECT
Renault EASY DRIVE

За пътувания в пълно спокойствие

Запознайте се с Renault EASY DRIVE
Използвайки този сайт, вие се съгласявате, че Рено Нисан България ЕАД и неговите партньори могат да използват бисквитки, за да анализират дейността и ефективността на сайта, както и да показват рекламни съобщения, пригодени към вашите интереси и взаимодесйтвия със социални мрежи.
Научете повече