ВАШИТЕ ВЪПРОСИ ОТНОСНО ТЕХНОЛОГИИТЕ E-TECH FULL HYBRID И E‑TECH PLUG-IN HYBRID

 E-Tech full hybrid - E-Tech Plug-in hybrid - questions
E-Tech full hybrid и plug-in hybrid, експертният опит на Renault
Намерете всички отговори на вашите въпроси относно технологиите Renault E-Tech full hybrid и E-Tech plug-in hybrid в нашите автомобили.
вашите въпроси относно хибридните автомобили
КАКВО ОЗНАЧАВА ХИБРИДЕН?
Прилагателното „хибриден“ се използва за нещо, което е съставено от няколко елемента.

Когато се използва за автомобил, „хибриден“ се отнася за автомобилите, съчетаващи два вида мотори.
 

Те комбинират електрически силов агрегат и двигател с вътрешно горене, за да спомогнат за намаляване на разхода и увеличаване на производителността на вашия автомобил.
КАКВО Е ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?
Хибридният автомобил съчетава два вида силови агрегати: двигател с вътрешно горене (винаги бензинов при Renault) и един или повече електрически мотора. Те са комбинирани с тягова батерия, която съхранява електрическата енергия.
КАКВО Е MILD HYBRID?
Силовите агрегати „mild hybrid“ не са E-Tech технология, тъй като не можете да шофирате в изцяло електрически режим. 

Те включват микрохибридизация на автомобила, която осигурява електрифицирано подпомагане (12 V или 48 V) на двигателя с вътрешно горене само по време на стартиране и ускорение с цел намаляване на разхода и увеличаване на производителността. 

Следователно те предлагат по-гъвкаво и динамично шофиране, като същевременно позволяват до 20% икономия на гориво в сравнение с еквивалентен неелектрифициран бензинов двигател.

* 48 V техническо решение

КАК РАБОТИ ХИБРИДНИЯТ АВТОМОБИЛ?
Хибридният автомобил стартира само с използване на електрическия силов агрегат, който е по-ефективен при потегляне. След това той превключва между електрическо задвижване (100% електрически мотор), хибридно задвижване (бензинов двигател и електрически мотор) и задвижване от двигателя с вътрешно горене (бензинов двигател).

Превключването става автоматично в зависимост от необходимото ускорение, пътните условия и тяговата батерия. При някои модели може да се използва бутон EV за налагане на електрическо задвижване, в противен случай системата за управление на енергията автоматично управлява превключването, за да постигне най-добрия компромис между разход и производителност.
ЗАЩО ХИБРИДНАТА ТЕХНОЛОГИЯ Е ИНОВАЦИЯ?
Основната иновация на хибридния автомобил е интегрирането на два типа двигатели в един и същ автомобил: двигател с вътрешно горене и един или дори няколко електрически мотора.

Интегрираната технология автоматично управлява превключването между трите различни режима на задвижване: електрически, двигател с вътрешно горене и хибриден (който използва двигателя с вътрешно горене и електрическата енергия).

Основната полза от хибридния автомобил е, че съчетава практичния аспект на автомобил с двигател с вътрешно горене с екологичните и икономическите предимства на електрическия силов агрегат.

Въз основа на нашия опит, придобит във Formula 1, управлението на енергията и автоматичната скоростна кутия с различни режими предлагат значителна ежедневна функционалност и същевременно осигуряват производителност и икономия.
ХИБРИДЕН СПРЯМО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ: КАКВИ СА РАЗЛИКИТЕ?
Електрическият автомобил има само електрически мотор и следователно използва електрическия силов агрегат през цялото време.
 
Разбира се, 100% електрическият пробег на един електрически автомобил е значително по-висок от този на хибриден автомобил и може да бъде до 470 км.

Хибридният автомобил работи, като използва бензинов двигател в съчетание с един (или повече) електрически мотора, превключвайки между трите режима на задвижване (хибриден, бензинов и електрически), възможни благодарение на тази комбинация на оборудване.

Пробегът на електрическия автомобил е, разбира се, по-малък от този на хибриден автомобил, но постоянно се увеличава. Днес с изцяло електрическо задвижване могат да се изминат до 470 км, като в близко бъдеще се очаква повече.
КАК СЕ ЗАРЕЖДА ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?
Ако имате изцяло хибриден автомобил (или E-Tech full hybrid), той се зарежда, докато шофирате, като използва кинетичната енергия и двигателя с вътрешно горене. Батерията се зарежда напълно автономно, когато спирате и забавяте. Можете обаче да регулирате нивото на възстановяване, за да увеличите или намалите явлението. 

Ако имате plug-in хибриден автомобил, можете също така да го зареждате, като го включите в електрическата мрежа у дома или на обществена зарядна станция. 3,7 кВт е максималната мощност на зарядните устройства на нашите автомобили.
НАДЕЖДНИ ЛИ СА ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ?
Нашите хибридни автомобили, разбира се, са надеждни и се възползват от нашия експертен опит в разработката на електрически силови агрегати и двигатели с вътрешно горене. 

Поради своя хибриден дизайн двигателят с вътрешно горене не се използва толкова много по време на стартиране и ускорение, най-въздействащите фази.. 

Нещо повече, дизайнът означава, че няма съединител или задвижващ ремък, което означава по-малко поддръжка и по-ниски разходи за поддръжка чрез ограничаване на частите за смяна.

Хибридният автомобил има двигател с вътрешно горене и един или повече електрически мотора. Той ги използва последователно в зависимост от профила на пътя, необходимата скорост и нивото на заряд на батерията.

Хибридните автомобили на Renault се възползват от нашия богат опит на автомобилен производител в сектора на електрическата мобилност. Renault също обучава цялата си мрежа за специфичните характеристики на хибридните превозни средства - консултантите на Renault вече са готови да ви посрещнат и да ви окажат съдействие с поддръжката на вашия автомобил. И накрая, батериите на хибридните автомобили имат гаранция от 8 години или 160 000 км.
вашите въпроси относно зареждането на хибридните автомобили и пробега
ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ЗАРЕЖДАТ ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ?
Изцяло хибридният автомобил се зарежда по време на шофиране: водачът не трябва да прави нищо! Автомобилите E-Tech plug-in hybrid обаче могат да се зареждат (обществени зарядни станции, бързи зарядни станции и т.н.), за да ви помогнат да оптимизирате разхода си. Препоръчваме ви да ги зареждате ежедневно, за да се възползвате от всички предимства ( по-голям пробег, по-висока скорост при електрическо задвижване, икономии, свързани с разхода и т.н.).
МОГАТ ЛИ ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ ДА ИЗМИНАВАТ ДЪЛГИ РАЗСТОЯНИЯ?
Да, разбира се! Хибридният автомобил продължава да се движи дори когато батерията е изтощена (тогава той използва само бензинова мощност). Преди всичко, той се зарежда, докато шофирате, като използва кинетичната енергия и енергията от горенето, генерирана от бензиновия двигател.

Следователно пробегът на хибридния автомобил е по-голям от този на бензинов автомобил, тъй като можете да превключвате между няколко източника на енергия. В града, когато електрическият(те) мотор(и) поеме(ат) контрола, двигателят с вътрешно горене не се използва много или изобщо не се използва, което логично пести гориво. 

И това не е всичко! В случай на plug-in хибрид, при който батерията се зарежда по време на шофиране, както и чрез включване в зарядна станция, изцяло електрическият пробег е още по-голям: поне 50 км в цикъл по WLTP и между 25 и 65 км при реална употреба в зависимост от заряда и вида на пътя.
КАК СЕ ШОФИРА ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?
Съвети за шофиране на хибриден автомобил и оптимизиране на електрическия пробег:
 • Възползвайте се максимално от различните налични нива на рекуперация на спирачната енергия: автомобилът възстановява кинетичната енергия, генерирана по време на спиране, и зарежда вашия хибриден автомобил.
 • Активирайте режим Eco: чрез ограничаване или дезактивиране на някои несъществени функции, той спомага за намаляване на консумацията на електрическа енергия.
 
Както и при традиционния автомобил, по-плавното шофиране също е благоприятно за консумацията. Електрическият мотор ще използва по-малко енергия, което от своя страна ще увеличи пробега на автомобила.

Възползвайте се максимално от функциите, интегрирани във вашия plug-in хибриден автомобил:
 • E-nav или предвиждащо хибридно шофиране: като програмирате маршрута си, вашият автомобил предвижда захранвано от двигателя с вътрешно горене, хибридно или 100% електрическо задвижване в зависимост от маршрута (топография, градски и т.н.). Това подобрява разхода на гориво и пробега както и производителността на автомобила.
 • Предварителна климатизация на купето: предварително затопляне на купето през зимата и включването на климатика чрез тази функция, която може да бъде програмирана от easy link и в openR link, или дистанционно от приложението My Renault, докато автомобилът ви се зарежда.
  МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ТЕГЛИ С ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?
  Позволено е да прикрепите теглич към хибриден автомобил, при условие че превозното средство, което ще теглите, е одобрено. Следва да се отбележи обаче, че капацитетът за теглене на хибриден автомобил често е по-малък от този на бензинов или дизелов автомобил с еквивалентна мощност и въртящ момент на двигателя. И накрая не трябва да забравяте, че тегленето представлява допълнителен товар за автомобила и ще изразходва повече енергия.
   ПО КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВА ШОФИРАНЕТО НА ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?
   Една от разликите, които ще забележите, когато шофирате хибриден автомобил, е наличието на автоматичен скоростен лост. Както при електрическия автомобил, хибридният няма механична скоростна кутия или съединител, което спестява на водача много усилия! 

   Работата на хибридния автомобил се основава на електрическо задвижване, хибридно задвижване (бензин + електрическа енергия) и 100% бензиново задвижване. По отношение на усещанията, няма допълнителна трудност за водача: целият процес на превключване от един режим на друг се управлява автоматично. 

   Когато автомобилът е с електрическо задвижване, шофирането е по-плавно, автомобилът предлага по-добро потегляне и ускорение спрямо модел с двигател с вътрешно горене. Той е и по-тих и нямате неприятната миризма на бензин. Ще усещате и по-малко вибрации при шофиране. 

   Не забравяйте и че има по-малко ограничения при шофиране на хибрид: ако батерията е изтощена, този тип автомобил ще работи само с бензиновия двигател като стандартен автомобил с двигател с вътрешно горене. И накрая, ако изберете изцяло хибриден автомобил, електрическата енергия се зарежда, докато шофирате.
    CAN YOU DRIVE A HYBRID CAR ON THE MOTORWAY?
    Разбира се! Хибридният автомобил може абсолютно да се шофира по магистрала със същата скорост и със същата мощност като дизелов или бензинов автомобил. 

    В действителност той работи с помощта на бензинов двигател и един или повече електрически мотора. Тази комбинация от оборудване ви позволява да превключвате между три режима на задвижване (хибриден, бензинов и електрически).

    В града, когато шофирате бавно или спирате често, вашият хибриден автомобил автоматично ще превключи на електрическо задвижване. Веднага щом батерията трябва да се зареди или когато топологията на пътя го изисква, автомобилът ще превключи на хибридно или 100% бензиново задвижване.

    По магистрала, когато автомобилът се движи с постоянна скорост, се използва предимно бензиновият двигател. Тогава той функционира точно като бензинов автомобил с автоматична скоростна кутия!

    Ако е необходима по-висока мощност и в зависимост от нивото на заряд на батерията, може да се включи хибридният режим.
     вашите въпроси относно предимствата на хибридните автомобили
     ХИБРИДЕН ИЛИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ: КОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ИЗБОР?
     Всичко зависи от вашите нужди и приоритети! Тихите и гъвкави електрически автомобили са по-приятни за шофиране, консумират малко, изискват по-малка поддръжка и са по-екологични. Трябва обаче да сте готови да зареждате своя електрически автомобил редовно на специални зарядни станции. Ако шофирате на къси разстояния в градска среда, електрическият автомобил е много подходящ за вас и ще пестите: вече няма да разхищавате бензин или дизел в задръствания и зареждането струва много по-малко от пълен резервоар с бензин или дизел.

     Хибридният автомобил обаче е по-гъвкав, тъй като използва два вида силов агрегат. По магистрала например той превключва на задвижване от двигателя с вътрешно горене и работи като всеки друг бензинов автомобил. Не е необходимо да се зарежда толкова често, колкото електрически автомобил, или изобщо не е необходимо, ако изберете изцяло хибриден модел, който се зарежда по време на шофиране.

     Няма да ви се налага да се притеснявате за достъп до електрически контакт, тъй като изцяло хибридният автомобил ви предлага удоволствието от електрическото задвижване без зареждане.

     Хибридът следователно съчетава практичния аспект на автомобил с двигател с вътрешно горене и икономическите и екологичните предимства на електрически автомобил. Изцяло електрическият автомобил е по-добър за околната среда и по-икономичен за експлоатация, тъй като използва само електрическа енергия.

      ХИБРИДЕН ИЛИ ДИЗЕЛОВ?
      Хибридните автомобили работят частично с бензин. Въпреки това те предлагат много предимства спрямо дизелов автомобил.

      С хибриден автомобил трябва да зареждате по-рядко и поддръжката на двигателя е по-евтина, отколкото при дизелов автомобил. Следователно в дългосрочен план разходите за ползване са по-ниски.
      Когато използва електрическо задвижване, хибридният автомобил е много по-екологичен от дизеловия (тъй като няма CO2 емисии). Следователно хибридните автомобили не подлежат на ограничения за движение при пикови нива на замърсяване.

      Renault предлага plug-in хибриди за по-висока производителност в режим на електрическо задвижване. Но можете също да изберете пълен хибрид, ако не искате да зареждате автомобила си, като в този случай хибридният автомобил няма да промени начина, по който използвате вашия дизелов или бензинов автомобил (той ще се зарежда, докато шофирате, без да е необходимо да правите нищо). 

      И накрая, хибридните автомобили винаги имат автоматична скоростна кутия, което улеснява ежедневното шофиране.
       ХИБРИД ИЛИ ДИЗЕЛ ЗА ШОФИРАНЕ ПО МАГИСТРАЛАТА?
       И двете! 

       Можете да управлявате двата вида превозно средство по магистралата без никакви проблеми. Хибридният автомобил се задвижва с един или повече електрически мотора и двигател с вътрешно горене. Редува се електрическа тяга, хибридна тяга (бензин + електричество) и бензинова тяга. 

       При шофиране по магистрала ще се използва бензинова тяга, за да се помогне на превозното средство да постигне необходимата мощност. И през това време електрическата батерия може да се презарежда, използвайки енергията от спирането, тъй като част от мощността на бензиновия двигател се преобразува в електрическа енергия!
        ХИБРИД ИЛИ БЕНЗИН?
        Двата вида задвижване са сходни по отношение на нивото на комфорт и управление. Основното предимство на хибридния автомобил обаче е ниският му разход в сравнение с бензиновите модели и по-лесната поддръжка. 

        Хибридните превозни средства имат няколко вида двигатели, включително бензинов двигател, който поема управлението, когато колата се нуждае от повече мощност, като например на магистрала. 

        Чрез редуване между електрическия(те) мотор(и) и бензиновия двигател, хибридният автомобил използва по-малко гориво, трябва да зареждате по-рядко и бензиновият двигател се износва по-малко! Това е голямото предимство на хибридния автомобил пред традиционния бензинов автомобил. Не забравяйте, че хибридното превозно средство работи като всяка бензинова кола, ако батерията е изтощена: следователно е гъвкава и практична. 

        Освен това, когато използва електрическа тяга, хибридният автомобил предлага същите предимства като електрическия автомобил: генерира по-малко замърсяване, по-тих е и предлага по-гладко возене. Подобно на електрически автомобил, той няма механична скоростна кутия. И ако карате повече от 35 000 км годишно, бързо ще възстановите покупната цена!

         искате ли да научите повече за E-Tech?