КАК РАБОТИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ МОТОР?

E-Tech 100% electric - motor - Renault
електрическа технология и компоненти на мотора
Без цилиндри или бутала и без отработени газове... моторът на електрическия автомобил е конструиран въз основа на набор от части, предназначени да превръщат електрическата енергия в механична.

Моторът използва ток, за да генерира магнитно поле в статичната част на машината (статор), което, при движение, задвижва въртяща се част (ротор), като по този начин задвижва колелата на превозното средство.

През последните 10 години, фокусирайки се върху френското производство и експертен опит, Renault адаптира тази технология към днешните и утрешните предизвикателства на мобилността.

как работи моторът на Renault E-Tech 100% electric?

Открийте компонентите на електрическия автомобил по-долу.

технология на силови агрегати Renault E-Tech 100% electric

ПЛАТФОРМАТА CMF-EV
Megane E-Tech 100% electric – Renault
CMF-EV платформата на Renault Megane E-Tech 100% electric
Тази CMF-EV платформа е оборудвана с 60 кВтч ултратънка батерия и 160 кВт електрически мотор. Напълно равният под, много ниският център на тежестта, оптимизираното разпределение на масата и по-дългото междуосие осигуряват на автомобила по-голяма пъргавина и интериорно пространство.
КАКВИ ПРЕДИМСТВА?
какви предимства?
Renault E-Tech 100% electric е иновативна технология, предоставяща уникално и интуитивно изживяване зад волана.
 • До 300 км по WLTP (40 кВтч батерия) или 450 км по WLTP (60 кВтч батерия)
 • Универсални решения за зареждане: AC 7 кВт, AC 22 кВт, DC 130 кВт
 • Термопомпа и нова интелигентна система за възстановяване на енергията за максимално увеличение на общата ефективност и следователно на пробега
 • Капацитет за теглене (900 кг със спирачки, 750 кг без спирачки) и товароносимост на покривния багажник (80 кг)
  И БЪДЕЩЕТО?
  Визията на Renault за бъдещето
  Renault работи за подобряване на производителността на нашите електрически мотори. Ние искаме да разработим по-ефективни електромотори с цел намаляване на разхода и вследствие на това подобряване на пробега.
  Планираме също да увеличим производството в нашите френски заводи в Дуе и Клеон.

   вашите въпроси относно електрическите мотори

   КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ И ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?
   Основната разлика между електрически и хибриден автомобил е силовият агрегат и батериите.
   Електрическият автомобил има специфичен мотор, който се захранва само от електрическата енергия от батерията. Хибридният автомобил има двигател с вътрешно горене, съчетан с 1 или 2 електрически мотора.
   • Хибридният автомобил ще има по-голям пробег от електрическия автомобил, защото двигателят с вътрешно горене ще може да поеме контрола от електрическите мотори.
   • Независимо от това, електрическият автомобил има пробег до 450 км по WLTP (Renault Megane E-Tech).
   • Електрическият автомобил е по-екологичен от хибридния автомобил, защото той не генерира CO2 емисии (независимо от това, хибридният автомобил замърсява по-малко от автомобил само с двигател с вътрешно горене).
    МОЩНИ ЛИ СА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ?
    Да. В действителност моторите на настоящите електрически автомобили са потенциално точно толкова мощни, колкото двигателите с вътрешно горене. Те също имат по-голям капацитет за ускорение при стартиране и следователно предлагат по-бързо, по-плавно потегляне.
    Не всички електрически автомобили имат един и същ баланс на мощността: всичко зависи от размера на мотора и капацитета на батерията. Така че мощността зависи от специфичната за всеки модел електрически автомобил производителност.
     КАКВИ СА СПЕЦИФИЧНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ АВТОМОБИЛ?
     Основната специфична характеристика на електрическия автомобил е неговият мотор.
     Това е електрически мотор, а не двигател с вътрешно горене. Следователно той не се захранва от бензин или дизел, а от електрическата енергия на батерията, разположена в автомобила. Неговата мощност и пробег варират в зависимост от модела. Например Renault Megane E-Tech 100% electric има пробег до 450 км (по стандарт WLTP) и мощност до 220 к.с. Други специфични характеристики:
     • Плавно и комфортно задвижване, без скоростна кутия, шумове или миризми, но с динамично потегляне.
     • Практично и икономично пълно зареждане, тъй като батерията може да се зарежда в домашната електрическа мрежа или на обществена зарядна станция.
     • По-екологичен за експлоатация, тъй като единствените частици, генерирани от автомобила, идват от спирачките или износването на гумите.

       открийте също