АВТОМОБИЛИ, ОБОРУДВАНИ С ТЕХНОЛОГИЯ E-TECH PLUG-IN HYBRID

Експертният опит на Renault в технологията plug-in hybrid
основни аспекти на технологията E-Tech plug-in hybrid
Plug-in хибридните автомобили използват технология, извлечена директно от нашите изцяло хибридни модели. Те са оборудвани с батерии с по-голям капацитет, като основната разлика е възможността да зареждате автомобила си, когато е спрял, във външен контакт. Затова се наричат „plug-in“ хибриди.

3 ФАКТА ЗА E-TECH PLUG-IN HYBRID

E-Tech plug-in hybrid - powertrain - Renault
СИЛОВ АГРЕГАТ
Състои се от 2 електрически мотора и 1 двигател с вътрешно горене, които работят заедно. Източниците на енергия се редуват въз основа на вида на пътя, стила на шофиране, нивото на заряд на батерията и други фактори. Системата за разпределение на енергията автоматично превключва между двигателя и моторите.
E-Tech plug-in hybrid - fuel consumption - Renault
РАЗХОД НА ГОРИВО, НАМАЛЕН С ДО 75%
Plug-in хибридните автомобили са проектирани да намалят вашия разход на гориво и CO2 емисии с до 75% (в цикъл по WLTP) в сравнение с автомобил с двигател с вътрешно горене.  
E-Tech plug-in hybrid - electric on demand - Renault
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРИ ПОИСКВАНЕ
Plug-in хибридните автомобили се зареждат ежедневно у дома или на работа, на обществени или частни зарядни станции. С тяхната акумулаторна батерия с голям капацитет можете да планирате къде и кога да заредите по пътя си и да отложите посещението си на бензиностанцията.

ЕЖЕДНЕВИЕ С E-TECH PLUG-IN HYBRID

Зареждайте батерията си, където пожелаете.Насладете се на ненадминат комфорт при стартиране и шофиране с ниска скорост с изцяло електрическо задвижване. Възползвайте се максимално от града, като същевременно пестите гориво. А за другите ви пътувания, електрическите мотори се редуват с двигателя с вътрешно горене, за да оптимизират пробега ви.  

ВЪПРОСИ ОТНОСНО ТЕХНОЛОГИЯТА E-TECH PLUG-IN HYBRID

КАК СЕ ЗАРЕЖДА ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?
Ако имате изцяло хибриден автомобил, той се зарежда, докато шофирате, като използва кинетичната енергия, както и двигателя с вътрешно горене. Батерията се зарежда сама при спиране и забавяне. Вие обаче можете активно да влияете на нивото на възстановяване на енергията в посока увеличаване или намаляване.  Ако имате plug-in хибриден автомобил, можете също така да го зареждате, като го включите в електрическата мрежа у дома или на обществена зарядна станция. 3,7 кВт е максималната мощност на зарядните устройства на нашите автомобили.  
КАКЪВ Е ПРОБЕГЪТ НА PLUG-IN ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ?
Пробегът на plug-in хибридния автомобил зависи от характеристиките на автомобила и от начина на ползването му. Електрическият пробег зависи основно от капацитета на тяговата батерия (изразен в кВтч). Колкото по-голям е капацитетът, толкова по-дълго можете да шофирате в изцяло електрически режим. В случая на нашата технология plug-in hybrid, при която батерията се зарежда чрез включване в електрическата мрежа, но също и чрез шофиране чрез възстановяване на кинетичната енергия, изцяло електрическият пробег е гарантиран до 50 км (в комбиниран цикъл по WLTP), за действителен пробег, който може да варира от около 30 до 60 км. Ясно е, че, за да се възползвате максимално от своя автомобил и икономията на гориво, трябва да го зареждате възможно най-често. Общият пробег на plug-in хибриден автомобил е по-голям от този на бензинов автомобил, тъй като можете да превключвате между няколко източника на енергия. В града, когато електрическият(те) мотор(и) поеме(ат) контрола, двигателят с вътрешно горене не се използва много или изобщо не се използва, което естествено пести гориво. По магистрала, дори когато батерията е изтощена, вие се възползвате от работата на хибридния силов агрегат, който оптимизира разхода ви.  

открийте също