автомобили, оборудвани с технология E-Tech

Renault E-TECH - technology
по нещо за всеки
Renault е пионер и основен играч в сферата на електрическата мобилност. Нашата цел е да постигнем въглеродна неутралност в Европа до 2040 г., предоставяйки достъп до електрическата мобилност на всеки. 

Всички превозни средства на Renault с опция за електрическо задвижване са оборудвани с двигатели E-Tech. Открийте технологиите E-Tech 100% electric (EV), E-Tech full hybrid (HEV) и E-Tech plug-in hybrid (PHEV).
E-Tech 100% electric
     E-Tech full hybrid          E-Tech plug-in hybrid     
 по-нисък разход на гориво 100%        до 40%      до 75%
 електрическо задвижване в града  100%  до 80% до 100%
 скорост при електрическо задвижване   
до 160 км/ч      до 130 км/ч**    до 135 км/ч
 пробег на електрическа енергия           до  470 км*     
    до 5 минути    до 50 км*     
 капацитет на енергията в кВтч           до 60 кВ    до 2 кВтч         до 10.4 кВтч     
 зареждане от електрически контакт или зарядна станция  да  не  да
 възстановяване на енергията  да да  да
 електрическо стартиране да да  да
 технология    1 тягова батерия
+ 1 електрически мотор
+ 1 автоматична скоростна кутия
1 тягова батерия
+ 2 електрически мотора
+ 1 двигател с вътрешно горене
+ 1 автоматична скоростна кутия
1 тягова батерия
+ 2 електрически мотора
+ 1 двигател с вътрешно горене
+ 1 автоматична скоростна кутия
  

* по стандарт WLTP

** в зависимост от модела и версията

E-TECH 100% ELECTRIC
technologie E-Tech 100% electric
технология E-Tech 100% electric
Нашите 100% електрически автомобили са оборудвани с електрически мотори с висока производителност и батерии с голям капацитет. Те заемат по-малко място с цел оптимизиране на интериорното пространство и са съчетани с изключително гъвкава система за зареждане с опции за зареждане с постоянен ток (DC)/променлив ток (AC).

Пробегът им се увеличава постоянно и сега достига 450 км*. Зареждайте ги лесно на бързи зарядни станции или в домашен контакт и използвайте възстановяване на енергията, за да оптимизирате разхода си.
advantages of E-Tech 100% electric
предимства на E-Tech 100% electric
Когато шофирате някой от нашите автомобили E-Tech 100% electric, вие се наслаждавате на отзивчиво, плавно и тихо задвижване с мотор, който не генерира никакви миризми, замърсители или CO2.

Улеснете поддръжката на вашия E-Tech 100% electric автомобил и намалете разходите за нея с мотори, които имат по-малко износващи се части.
E-Tech 100% electric services
Услуги за E-Tech 100% electric
Възползвайте се от специални услуги, които спомагат за оптимизиране на пътуванията и зареждането и ви помагат да бъдете 100% електрически мобилни.
Оптимизирайте домашното зареждане с функцията за дистанционно управление на климатизацията в купето на приложението My Renault.

* в зависимост от модела и версията

E-TECH FULL HYBRID
E-Tech full hybrid technology
E-Tech full hybrid технология
Нашите хибридни автомобили (категория HEV Hybrid Electric Vehicle) имат предимството на "серийно-паралелна хибридна" архитектура, която съчетава два електрически двигателя с двигател с вътрешно горене. Оптимизирайки производителността и разхода на вашия автомобил, интелигентна скоростна кутия и система за управление на енергията определят кога двигателите да работят поотделно или едновременно
advantages of E-Tech full hybrid
предимства на E-Tech full hybrid
Хибридните автомобили ви позволяват да шофирате 100% електрически: до 80% от времето за пътуване в града и до скорост от 130 км/ч*. Литиево-йонната батерия се зарежда автоматично при намаляване на скоростта и спиране, така че няма нужда от електрически контакт. 

Пълната хибридна технология E-Tech осигурява до 40% икономия на гориво в сравнение с еквивалентен двигател с вътрешно горене.
services E-Tech full hybrid
E-Tech full hybrid услуги и финкции
Функцията за предсказващо хибридно шофиране, свързана с пълния хибрид E-Tech, използва свързани системи, за да оптимизира зареждането на батерията в зависимост от пътуването ви. Чрез непрекъснат анализ на пътуването ви автомобилът предвижда кога да използва двигател с вътрешно горене, хибридно или 100% електрическо задвижване, когато се движите в града или се сблъсквате с определен релеф или задръствания. По този начин подобрявате разхода на вашия автомобил.

*на Austral E-Tech full hybrid

E-TECH PLUG-IN HYBRID
E-Tech plug-in hybrid technology
E-Tech plug-in hybrid технология
Нашите plug-in хибридни автомобили, известни още като PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicles), са оборудвани със същата технология като пълнохибридните задвижвания на E-Tech, но имат батерия с по-голям капацитет и следователно по-голям пробег на електричество. Можете да ги зареждате с помощта на домашен контакт или зарядна точка. Когато са заредени, можете да изминете до 50 км със 100% електрически пробег. Когато батерията за тяга е изтощена, тя преминава в обикновен хибриден режим.
advantages of E-Tech plug-in hybrid
предимства на E-Tech plug-in hybrid
Нашите автомобили, оборудвани с хибридна технология, работят в 100% електрически или просто хибриден режим, за да отговорят на всички ограничения на вашите пътувания. Когато са заредени, можете да шофирате в 100% електрически режим в града и да намалите разхода си на гориво с до 75%.Електрическите задвижващи агрегати работят съвместно с двигателя с вътрешно горене, за да ви предложат удоволствие от шофирането, като същевременно намаляват разходите за използване.
services E-Tech plug-in hybrid
услуги и функции E-Tech plug-in hybrid
Нашите хибридни задвижвания E-Tech включват множество услуги и функции, които улесняват ежедневието ви. Технологията E-Tech в комбинация с функцията E-Nav ви позволява да оптимизирате зареждането на батерията в зависимост от дестинацията. Вкъщи програмирайте зареждането си в часовете извън пиковия период с My Renault и подгответе кабината си дистанционно, преди да тръгнете.

ОТКРИЙТЕ НАШАТА ГАМА RENAULT E-TECH

E-TECH 100% ELECTRIC
Renault 5
RENAULT 5 E-TECH 100% ELECTRIC
Kangoo E-Tech
KANGOO E-TECH 100% ELECTRIC
E-TECH FULL HYBRID
Clio E-Tech
CLIO E-TECH FULL HYBRID
Captur E-Tech
CAPTUR E-TECH FULL HYBRID
Captur E-Tech
НОВИЯТ CAPTUR E-TECH FULL HYBRID
Arkana E-Tech
ARKANA E-TECH FULL HYBRID
Austral E-Tech
AUSTRAL E-TECH FULL HYBRID
Rafale E-Tech
RAFALE E-TECH FULL HYBRID