ПРЕДИМСТВАТА НА АВТОМОБИЛИ RENAULT E-TECH FULL HYBRID

ПО-МАЛКО ГОРИВО
С технологията full hybrid автомобилът превключва автоматично между различни режими на задвижване, за да намали използването на двигателя с вътрешно горене и разхода на гориво. Можете да спестите до 40% от горивото в сравнение с автомобил с двигател с вътрешно горене*.
ПО-ЛЕСНО И КОМФОРТНО
Получавате по-динамично потегляне при автомобил E-Tech full hybrid, отколкото при такъв с двигател с вътрешно горене. Допълнителният комфорт идва от тишината и намалените вибрации в електрически режим. Автомобилите E-Tech full hybrid зареждат своите собствени батерии и не се нуждаят от включване в електрическата мрежа.
ПО-МАЛКО ВРЕДНИ ЕМИСИИ
Електрическите мотори на автомобилите E-Tech full hybrid не емитират CO₂ по време на употреба. Като цяло емисиите на изцяло хибриден автомобил - осреднени за времето на шофиране, са с до 25% по-ниски от автомобил с двигател с вътрешно горене.

*WLTP данни


икономическо предимство

Стимули за покупка, намален разход на гориво, по-ниски разходи за поддръжка, данъчни облекчения за фирми и др.

Автомобилите E-Tech full hybrid предлагат ежедневни икономии.
ЕЖЕДНЕВНА УПОТРЕБА
E-Tech full hybrid - fuel consumption - Renault
разход на гориво
С изцяло хибридните автомобили зареждате по-малко гориво на бензиностанциите. Комбинираното използване на електрически мотори и двигател с вътрешно горене спомага за намаляване на разхода на гориво с до 40%* в сравнение с автомобил с двигател с вътрешно горене.
E-Tech full hybrid - vehicle maintenance - Renault
поддръжка на автомобила
Честотата на поддръжка на изцяло хибриден автомобил е същата като на автомобил с двигател с вътрешно горене. Но цялостната поддръжка на хибридните автомобили е по-проста и по-евтина, тъй като те имат по-малко износващи се части. Не забравяйте, че батерията има гаранция от 8 години или 160 000 км.
*WLTP градски цикъл

без зареждане в електрическата мрежа, 100% удоволствие от шофирането

Автомобилите Renault E-tech full hybrid не се нуждаят от зареждане в електрическата мрежа, те се зареждат сами по време на спиране и забавяне. Гъвкави, динамични и удобни за употреба, с всички предимства на двигателя с вътрешно горене в съчетание с тишината на изцяло електрическия режим.
БЕЗ ЗАРЕЖДАНЕ В ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА МРЕЖА
E-Tech full hybrid - Renault
без зареждане в електрическата мрежа
Не променяте навиците си. Не е необходимо да зареждате автомобила си в електрическата мрежа, той възстановява енергията автоматично при спиране или забавяне чрез системата за рекуперация на спирачната енергия.
УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШОФИРАНЕТО
E-Tech full hybrid - simple - Renault
лесни за употреба
Не трябва да правите нищо!

Електронната система на автомобила превключва автоматично между електрическия мотор и двигателя с вътрешно горене. Така че не трябва да мислите за режима на шофиране по време на пътуване. Зареждането на батерията също става автоматично чрез рекуперация на спирачната енергия, когато забавяте или натиснете спирачките.
E-Tech full hybrid - dynamic - Renault
динамични
Експертният опит на Renault в електрическото задвижване ни позволява да ви предложим хибридни автомобили, които са откликващи и динамични при потегляне и ускорение. И накрая, нашите изцяло хибридни автомобили работят с автоматична трансмисия, така че не е необходима смяна на предавките.
E-Tech full hybrid - silent - Renault
тихи
Когато използвате изцяло електрическо задвижване, автомобилът ви е тих. Изцяло хибридните автомобили са проектирани да фаворизират този режим на задвижване, така че можете да шофирате тихо през по-голямата част от пътуванията.
E-Tech full hybrid - Renault
електрически
Изцяло хибридните автомобили винаги стартират в 100% електрически режим и шофирате до 80% от времето за пътуване в града в този режим.

екологични предимства

E-Tech full hybrid - lower emissions - Renault
по-ниски емисии
Изцяло хибридните автомобили имат с до 40% по-ниски  C0 2 емисии (в цикъл по WLTP) спрямо автомобилите с двигател с вътрешно горене, което спомага за намаляване на емисиите частици, които са вредни за околната среда.
E-Tech full hybrid - recycled battery - Renault
рециклиране на батерията
Ние имаме над 11 години експертен опит на пазара на електрически превозни средства, което ни помага да предлагаме рециклиране на батериите, надвишаващо изискванията на европейските регламенти. С помощта на специализирани компании и партньори нашите батерии се използват повторно в други машини и след това техните материали се рециклират.

твоите въпроси относно предимствата на технологията full hybrid

ЕКОЛОГИЧНИ ЛИ СА ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ?
Да, в действителност това е едно от техните основни предимства.

Освен бензинов двигател, хибридните автомобили имат един или два електрически мотора. Тези електрически мотори не генерират C02.
Тъй като автомобилът често използва хибридно задвижване (електрическо + от двигател с вътрешно горене) или 100% електрически режим, той е по-малко замърсяващ от автомобил с двигател с вътрешно горене. 

Ако изберете изцяло хибриден автомобил (който се зарежда, докато шофирате, като използва топлинната и кинетичната енергия), разходът ви на гориво може да бъде с до 40% по-нисък от еквивалентен силов агрегат с вътрешно горене.

За plug-in хибрид (който се зарежда, докато шофирате, и на зарядни станции), този процент може да достигне 75%.
ПО-ИКОНОМИЧНИ ЛИ СА ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ?
Да, особено ако шофирате много!
Хибридните автомобили превключват между различни видове задвижване: електрическо, хибридно и бензиново. По дефиниция бензиновият двигател ще се използва по-малко в сравнение с автомобил с двигател с вътрешно горене, което означава по-рядко спиране на бензиностанции.

Хибридният автомобил е по-скъп за покупка от еквивалентен автомобил с двигател с вътрешно горене. Разходите за поддръжка на хибридните автомобили обаче са по-ниски, тъй като те имат по-малко на брой износващи се части на двигателя.
 

Противно на всеобщото мнение, хибридните автомобили са също по-лесни за поддръжка от автомобилите с двигател с вътрешно горене и още по-изгодни в дългосрочен план, тъй като бензиновият двигател не се използва толкова много.