ПРЕДИМСТВАТА НА АВТОМОБИЛ RENAULT E-TECH 100% ELECTRIC

икономичен
Електрическите автомобили са по-евтини за експлоатация, като електрическата енергия струва по-малко от горивото. Поддръжката на електрически автомобил също е с до 30% по-евтина поради по-опростения му дизайн.
тих и динамичен
Шофирането на електрически автомобил ви осигурява безспорен комфорт. Динамично потегляне и плавно, тихо ускорение за спокойно шофиране.
екологичен
Електрическият автомобил не замърсява по време на употреба. Тъй като не използва никакви изкопаеми горива, CO₂ емисиите и атмосферните замърсители значително намаляват през целия му жизнен цикъл. Емисиите идват единствено от производството на автомобила.

икономичен

Експлоатационните разходи на електрически автомобил са средно три пъти по-ниски от тези на автомобил с двигател с вътрешно горене.

С пълен заряд, струващ по-малко от резервоар с гориво при автомобил с двигател с вътрешно горене, електрическият автомобил е най-икономичният избор за вашето ежедневие..

За изминаването на 100 км електрическият двигател консумира между 15 и 20 кВтч, т.е. около 8 лв. (при средна цена от 0,27 лв./кВтч в България към 31.12.2023г.)

За същото разстояние автомобил с двигател с вътрешно горене ще изразходва средно 5,6 литра, т.е. средна цена от 16 лв. при цена на горивото от 2,82 лв./литър.
E-Tech 100% electric - maintenance costs - Renault
по-ниски разходи за поддръжка
Електрическият автомобил няма маслен филтър, ремъци или запалителни свещи. Моторът е по-прост и съдържа по-малко части.

Така че поддръжката на електрически автомобил е с до 30% по-евтина от тази на автомобил с двигател с вътрешно горене (през първите 3 години).
E-Tech 100% electric - electric car resale
по-лесна препродажба
Електрическият автомобил е надеждно превозно средство с батерия, която може да работи години наред със солиден пробег. Нашите батерии имат гаранция от 8 години или 160 000 км. Електрическият автомобил е и много търсен на настоящия пазар и е лесен за препродажба.

тих и динамичен

Шофирането на електрически автомобил предлага високоефективно плавно задвижване, без вибрации, миризми или шум от мотора.
тишина на пътя
Електрическият мотор не издава шум. Без дразнещите шумове в купето можете да се отпуснете и да се наслаждавате на автомобила още повече!
пътно поведение
Електрическите автомобили предлагат по-откликващо стартиране и по-динамично потегляне в сравнение с моделите с двигател с вътрешно горене.

Бързото ускорение и липсата на смяна на предавки допринасят за плавно и приятно шофиране.

екологичен

Без CO2 емисии по време на употреба и използвайки възобновяеми енергии и рециклируеми батерии, елекрическият автомобил е превозното средство на бъдещето.
консумация
E-Tech 100% electric - consumption - Renault
консумация
Когато забавяте или спирате, електрическият автомобил не консумира енергия за разлика от двигателя с вътрешно горене, който може да консумира до 1 л/ч.

Освен това, с около 90% ефективност и възстановяване на енергията по време на спиране, електрическият мотор ще бъде много по-икономичен през многобройните фази на спиране и стартиране в задръствания.
емисии
E-Tech 100% electric - emissions - Renault
емисии
Няма. Нулеви емисии по време на употреба. Без CO2 или атмосферни замърсители*, вредни за здравето. Чрез излагане на специален стикер за електрически автомобил можете да шофирате при пикови нива на замърсяване.
*по стандарт WLTP
възобновяема енергия
E-Tech 100% electric - renewable energy - Renault
възобновяема енергия
Електрическият автомобил може да работи с изцяло възобновяема енергия.

Има много наистина екологични начини за зареждане на електрически автомобил: доставчик на зелена енергия за вашата домашна зарядна станция, обществена зарядна станция, захранвана с възобновяема енергия, или енергия, произведена от фотоволтаично оборудване.
втори живот и рециклиране
E-Tech 100% electric - recycling - Renault
втори живот и рециклиране
Батерията на електрическия автомобил има няколко живота. Вторият живот на батерията започва средно след 10 до 15 години или когато падне под 70% от зарядния капацитет. След това може да се използва например за съхранение на енергията, произвеждана от вятърни турбини. Последният стадий от живота на батерията е рециклирането. Всички тези стадии са от проекта Refactory, който се осъществява в първите фабрики, посветени на кръговата икономика (Флинс през 2021 г. и Севиля от 2023 г.).

вашите въпроси относно предимствата на преминаването към електрически автомобил

шофиране на електрически автомобил: какво е различното?
Осезаема разлика в комфорта.
По-плавно, динамично потегляне, без миризми, шум и вибрации. „Автоматична“ скоростна кутия, която е лесна за използване, с по-малко необходими движения по време на шофиране.
Това означава по-спокойно и лесно шофиране.

Допълнителен съвет за безопасност: никакъв шум, освен при скорост под 30 км/ч, когато системата за предупреждаване на пешеходци издава звуков сигнал, за да предупреди останалите участници в движението за вашето приближаване.
КАК ДА ИЗБЕРА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ?
Вашият избор на електрически автомобил ще зависи от:
  • брой изминавани километри на ден
  • най-чести среди на шофиране (в града, по магистрала и т.н.)
  • необходим брой седалки и интериорно пространство.

Ако шофирате интензивно по магистрала, изберете автомобил с по-голям пробег, тъй като скоростта ще увеличи консумацията на електрическа енергия. По-големият пробег няма да бъде толкова важен за водач, който извършва основно кратки пътувания в градските зони. Автомобилите Renault E-Tech 100% electric включват:
  • Renault Megane E-Tech 100% electric, изцяло електрическият седан
  • Renault Zoe E-Tech 100% electric, функционалният електрически автомобил
  • Renault Kangoo Van E-Tech 100% electric, премиум комфорт за бизнес клиенти
ИМА ЛИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ВАНОВЕ?
Ние разполагаме с електрически превозни средства за всеки: за лични и бизнес цели.
Мощност, комфорт и пространство ви очакват в:
  • Renault Kangoo Van E-Tech 100% electric, премиум комфорт за бизнес клиенти
ЛЕСНИ ЛИ СА ЗА ПРЕПРОДАЖБА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ?
Неизненадващо, да.
На първо място, поради причини, които са специфични за електрическия автомобил:
  • Той е по-икономичен начин за придвижване от автомобил с двигател с вътрешно горене - по-ниски разходи за поддръжка, по-евтино зареждане и все по-свободно паркиране в градовете.
  • Като цяло шофирането на електрически автомобил е по-приятно - по-плавно, по-тихо и с по-динамично потегляне.
  • Броят на зарядните станции се увеличава непрекъснато. Зареждането по всяко време става все по-лесно.
 

открийте също