ТЕХНОЛОГИЯ E-TECH

Всички автомобили Renault с възможност за електрическо задвижване са оборудвани със задвижващи системи E-Tech. Открийте технологиите E-Tech 100% electric (EV), E-Tech full hybrid (HEV) и E-Tech plug-in hybrid (PHEV).  
адаптирана E-Tech технология за всяка нужда
Renault, пионер и основен играч в е-мобилността, се стреми да постигне въглероден неутралитет в Европа през 2040 г., като направи е-мобилността достъпна за всички.
 
E-Tech 100% electric, E-Tech full hybrid и E-Tech plug-in hybrid технологии са по-икономични и екологични без компромис с удоволствието от шофирането. С тези технологии всеки може да избере задвижването, което най-добре отговаря на неговите нужди.
E-Tech 100% electric
     E-Tech full hybrid          E-Tech plug-in hybrid     
намаление на разхода на гориво      100%        до 40%     до 75%
шофиране на ток в града      100%  до 80% до 100%
макс. скорост на шофиране на ток     
до 160 км/ч      до 130 км/ч**   до 135 км/ч
електрически пробег           до 470 км*     
    до 5 мин.         до 50 км*     
капацитет на батерията (кВч)      до 60 кВч        до 2 кВч         до 10,4 кВч     
зареждане в контакт/станция данеда
рекуперация на енергия     дадада
електрически старт на двигателя     дадада
технология     1 батерия
+ 1 електромотор
+ 1 автоматична трансмисия
1 батерия
+ 2 електромотора
+ 1 двигател с вътрешно горене
+ 1 автоматична трансмисия
1 батерия
+ 2 електромотора
+ 1 двигател с вътрешно горене
+ 1 автоматична трансмисия

*WLTP

**с Austral E-Tech full hybrid

E-TECH 100% ELECTRIC
technologie E-Tech 100% electric
технология E-Tech 100% electric
Нашите 100% електрически автомобили имат високоефективни електрически двигатели и батерии с голям капацитет. Те отнемат по-малко място за оптимизиране на вътрешното пространство и са комбинирани с изключително гъвкава система за зареждане с AC и DC опции за зареждане.

Пробегът им непрекъснато се увеличава и вече достига 470 км*. Зареждайте ги лесно на точки за бързо зареждане или домашен контакт и използвайте рекуперация на енергията, за да оптимизирате консумацията си.
advantages of E-Tech 100% electric
предимства на E-Tech 100% electric
Когато шофирате един от нашите E-Tech 100% electric модели, вие се наслаждавате на отзивчиво, плавно и безшумно шофиране с двигател, който не отделя миризми, замърсявания или CO2 емисии. 
Насладете се на безпроблемна поддръжка, E-Tech 100% electric има семпъл дизайн и използва компоненти, които издържат по-дълго.
E-Tech 100% electric services
услуги E-Tech 100% electric
Насладете се на специални услуги, които помагат за оптимизиране на пътуванията и зареждането, за да бъдете 100% е-мобилни.
Подобрете времето си за зареждане с програмата за планиране на пътуване, вградена в Google Maps*. Оптимизирайте зареждането вкъщи с помощта на дистанционното управление на My Renault.

*с Megane E-Tech 100% electric

E-TECH FULL HYBRID
E-Tech full hybrid technology
технология E-Tech full hybrid
Нашите хибридни автомобили (HEV) имат предимството на „последователно-паралелна хибридна“ архитектура, която комбинира два електрически мотора с двигател с вътрешно горене. 

Оптимизирайки производителността и консумацията на гориво на вашия автомобил, интелигентната скоростна кутия и системата за енергиен мениджмънт определят дали двигателите да работят поотделно или едновременно.
advantages of E-Tech full hybrid
предимствата на E-Tech full hybrid
Хибридните автомобили ви позволяват да шофирате 100% електрически: до 80% от времето в града и до скорост от 130 км/ч*.

Литиево-йонната батерия се презарежда автоматично при намаляване на скоростта и спиране и няма нужда от зареждане в контакт.
Технологията E-Tech full hybrid осигурява до 40% икономия на гориво в сравнение с еквивалентен двигател с вътрешно горене.
services E-Tech full hybrid
услуги и функции E-Tech full hybrid
Функцията за хибридно шофиране на E-Tech full hybrid използва свързани системи, за да помогне за оптимизиране на заряда на батерията в зависимост от вашето пътуване.

Анализирайки непрекъснато вашето пътуване, вашият автомобил предвижда кога да използва двигател с вътрешно горене, хибридно или 100% електрическо шофиране, докато шофирате в града или се сблъсквате с определена топография или задръствания. По този начин подобрявате консумацията на гориво на автомобила си.

*с Austral E-Tech full hybrid

E-TECH PLUG-IN HYBRID
E-Tech plug-in hybrid technology
технология E-Tech plug-in hybrid
Нашите plug-in hybrid автомобили, известни също като PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicles), използват същата технология като E-Tech full hybrid, но имат батерия с по-голям капацитет и следователно по-голям електрически пробег. Можете да ги зареждате, като използвате домашен електрически контакт или зарядна станция.

При пълен заряд можете да постигнете до 50 км 100% електрически пробег.

Когато тяговата батерия е изтощена, тя превключва на обикновен хибриден режим.
advantages of E-Tech plug-in hybrid
предимства на E-Tech plug-in hybrid
Нашите автомобили, оборудвани с plug-in hybrid технология, работят в 100% електрически или обикновен хибриден режим, за да отговорят на всички ограничения на вашите пътувания.

При пълен заряд можете да шофирате в 100% електрически режим в града и да намалите разхода на гориво с до 75%.

Електрическите двигатели работят заедно с двигателя с вътрешно горене, за да ви предложат удоволствие от шофирането, като същевременно намаляват експлоатационните разходи.
services E-Tech plug-in hybrid
услуги и функции E-Tech plug-in hybrid
Технологията E-Tech в комбинация с функцията E-Nav ви позволява да оптимизирате зареждането на батерията в зависимост от дестинацията. 

Вкъщи програмирайте зарежданията си в извънпиковите часове с My Renault и подгответе кабината си дистанционно, преди да тръгнете на път. Много услуги и функции са интегрирани в нашите двигатели E-Tech plug-in hybrid, за да улеснят ежедневието ви. 

Технологията E-Tech, свързана с функцията E-Nav, оптимизира заряда на батерията според вашата дестинация. 

У дома планирайте зареждането си в извънпиковите часове с My Renault и предварително климатизирайте купето дистанционно, преди да тръгнете на път.

ОТКРИЙТЕ МОДЕЛИТЕ, ЗАДВИЖВАНИ ОТ E-TECH ТЕХНОЛОГИЯ

E-TECH 100% ELECTRIC
Zoe E-Tech
ZOE E-TECH 100% ELECTRICMegane E-Tech
MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC
Kangoo E-Tech
KANGOO VAN E-TECH 100% ELECTRIC

E-TECH FULL HYBRID
Clio E-Tech
CLIO E-TECH FULL HYBRID

Captur E-Tech
CAPTUR E-TECH FULL HYBRID

Arkana E-Tech
ARKANA E-TECH FULL HYBRID

Austral E-Tech
AUSTRAL E-TECH FULL HYBRID