функции за безопасност

30 функции за безопасност

Renault 5
разделени в 3 категории

усъвършенствани системи в помощ на водача

Усъвършенстваните системи за подпомагане на водача (ADAS) са интелигентни системи, които разчитат на усъвършенствани технологии (радари, софтуер, камери и т.н.), за да подпомагат водача по време на пътуване, като правят шофирането по-лесно и по-безопасно. Те могат да бъдат разделени на 3 основни категории: 
 • шофиране: различни технологии правят шофирането по-лесно и по-безопасно, за по-голямо спокойствие 
 • паркиране: системите улесняват маневрите, като същевременно защитават автомобила и околната среда 
 • безопасност: системите анализират условията на шофиране, предупреждават водача за всякакви рискове и предприемат действия, ако опасността е непосредствена
   системи в помощ на водача
   помощ при паркиране
   системи за безопасност

   функции за безопасност

   По отношение на безопасността, Renault прави непрекъснати иновации: 
   • чрез специализирана лаборатория за изследване и разработване на иновативни системи за безопасност 
   • чрез уникално партньорство с пожарникари, което вече доведе до над 2000 заявени патента за решения като QRescue или Fireman Access.
     автоматично спиране
     automatic braking - Renault 5 100% electric
     автоматично спиране след произшествие
     Предотвратява риска от сблъсък на няколко превозни средства чрез автоматично активиране на спирачките след сблъсък. Системата помага за предотвратяване или смекчаване на сериозността на вторичен сблъсък, който може да възникне, ако загубите контрол над Renault 5.
     Qrescue
     Qrescue - Renault 5 E-Tech 100% electric
     QRescue: QR код, който спестява време
     Поставен като стандартна функция както на предното, така и на задното стъкло на Renault 5, този QR код помага на службите за спешна помощ да получат бърз достъп до техническите детайли на автомобила само с бързо сканиране, спестявайки потенциално до 15 минути време за намеса.
     оценка на безопасността
     Safety score - Renault 5 E-Tech 100% electric
     Оценка на безопасността, за по-безопасно шофиране.
     Системата анализира данните за скоростта, траекторията и безопасното разстояние, предавани по време на пътувания в Renault 5. Тя показва резултата на водача, между 0 и 100, след всяко пътуване. След това инструкторът по безопасност може да предостави персонализирани съвети, за да направи шофирането ви по-безопасно.

     пасивна безопасност

     Renault е ключов играч в безопасността повече от 50 години и непрекъснато обновява и подобрява пасивната безопасност на своите модели. Със своята програма „human first“ Renault ежедневно подобрява безопасността на всички участници в движението. Към днешна дата Renault Group е помогнала за намаляване на броя на жертвите на пътя с пет пъти.