двигател E-Tech 100% electric

двигател E-Tech 100% electric

Renault 5
Със своята нова платформа AmpR Small и революционно електрическо задвижване, компактното Renault 5 предлага подобрено електрическо изживяване, което съчетава удоволствие от шофирането, пробег, пътно поведение и отношение към околната среда.
батерия с комфортен диапазон
до 410 км
пробег¹
до 150 к.с.
мощност²
батерия с комфортен диапазон 52 кВтч
батерия с комфортен диапазон 30 минути
с DC бързо зареждане³

¹според WLTP стандарт с 52 kWh батерия за комфортен диапазон 

²с 52 kWh батерия за комфортен диапазон 

³приблизително време за зареждане

градска автономия на батерията*
до 300 км
пробег¹
до 120 к.с.
мощност²
пробег на батерията в града 40 кВтч
преминете от 15% до 80% пробег 30 минути
с DC бързо зареждане³

*наличен за поръчка от края на 2024 г. 

¹предстои сертифициране с 40 кВтч батерия за градски обхват 

² предлага се и в 95 к.с. с пробег в града от 40 кВтч от началото на 2025 г. 

³за задвижващата система със 120 к.с. и пробег в града от 40 кВтч. Очаквано време за зареждане. Данни, подадени за предстоящо сертифициране.

предимствата на E-Tech 100% electric
Motorisation Renault 5 100% electric
Със своето незабавно ускорение, снижена платформа и многораменна задна ос, Renault 5 предлага изживяване при шофиране като никой друг.
Motorisation Renault 5 100% electric
Renault 5 предлага пробег до 410 км по WLTP и се зарежда от 15% до 80% само за 30 минути с DC¹ зареждане, което ви отвежда, където трябва, всеки ден.
Motorisation Renault 5 100% electric
Renault 5 може да се зарежда навсякъде: AC или DC захранване, домашен контакт, стандартна публична зарядна станция или станция за бързо зареждане².
Motorisation Renault 5 100% electric
Избор от две батерии, подходящи за вашите нужди при пътуване: 52 кВтч батерия за комфортен обхват, до 410 км пробег³; 40 кВтч батерия за градски пробег, до 300 км пробег⁴.

¹с 52 kWh батерия за комфортен обхват, до 300 км с 40 kWh батерия за градски пробег 

²за версиите Iconic Five, Techno и Evolution 

³по стандарт WLTP 

⁴данни, подадени за сертифициране на 40 kWh градска батерия, налична за поръчка от края на 2024 г.


лесно шофиране

plateform
Plateform - Renault 5 100% electric
електрическа платформа
Новата платформа AmpR Small на Renault 5 осигурява изключително нисък център на тежестта, намаляване на теглото и подобрено разпределение на теглото. Електрическият мотор със 110 кВт (150 к.с.) и прецизното управление подобряват динамичните характеристики. Renault 5 се предлага и с двигатели с мощност 70 кВт и 90 кВт (съответно 95 к.с. и 120 к.с.).
удоволствие от шофирането
driving pleasure - Renault 5 100% electric
удоволствие от шофирането
Колелата, позиционирани назад към четирите ъгъла на каросерията, осигуряват нови нива на пътно поведение и удоволствие от шофирането. Оптимизираният преден мост и намаленият диаметър на завиване осигуряват максимална пъргавина. Многораменният заден мост, заимстван от сегментите от висок клас, осигурява управление и динамика без прецедент в този клас.
комфорт при шофиране
driving comfort - Renault 5 100% electric
комфорт при шофиране
По-дълго междуосие и по-широка следа гарантират оптимален комфорт при шофиране. Във вътрешността на Renault 5 пътниците се наслаждават на „ефекта на пашкула“ (патентована изолация на Renault), който намалява вибрациите и шума от пътя и осигурява отлична шумоизолация. Всичко това, удобно разположено в H-образните седалки, вдъхновени от Renault 5 Turbo 2, за отлична странична опора.

увеличен пробег

пътно поведение
performance - Renault 5 100% electric
пътно поведение
На път, с напълно заредена батерия, Renault 5 ви позволява да изминете до 410 км*. Този впечатляващ диапазон е възможен благодарение на високата ефективност на двигателя на Renault 5 и интелигентното управление на разхода на гориво. 

*според стандартите WLTP за 52 кВтч батерия за комфортен диапазон
регенеративно спиране
regenerative braking - Renault 5 100% electric
регенеративно спиране
Системата за възстановяване на енергията позволява на батерията да се презарежда по време на намаляване на скоростта или при натискане на педала на спирачката. Режимът B, който подобрява регенеративното спиране, се адаптира към вашия стил на шофиране и разширява обхвата на Renault 5.
управление на топлината
thermal management - Renault 5 100% electric
управление на топлината
Термопомпата*, съчетана със системата за възстановяване на енергията на двигателя и батерията, увеличава пробега на Renault 5. Той също така помага за регулиране на температурата в купето, поддържайки комфорта на пътниците независимо от сезона.

*достъпно във версии Evolution, Techno и Iconic.

гъвкаво зареждане

променлив ток
AC (променлив ток) зареждане
Неговото 11 кВт AC зарядно устройство е съвместимо с обществени станции за зареждане, така че можете лесно да зареждате вашето Renault 5 навсякъде. Можете да спечелите приблизително 75 км за 1 час* на стандартна публична зарядна станция. Придвижването винаги е лесно. 
 *максималната мощност на зареждане ще бъде ограничена до 11 кВт при стандартна обществена точка за зареждане от 22 кВт
постоянен ток
Charging DC - Renault 5 100% electric
DC (променлив ток) зареждане
Системата за бързо зареждане с постоянен ток, съвместима с всички европейски мрежи, ви позволява да спечелите до 175 км WLTP пробег само за 15 минути*. С бързо зареждане са необходими само 30 минути, за да преминете от 15 до 80% пробег. Renault 5 е идеално подходящ за всички ваши пътувания. 
*с 52 кВтч батерия от комфортен диапазон
зареждане на пътя
оптимизирано зареждане на пътя
В зависимост от версията и оборудването, Renault 5 предлага предварително кондициониране на температурата на батерията, за да ви помогне да зареждате по-бързо. Когато даден маршрут е програмиран в Google Maps, автомобилът автоматично адаптира температурата на батерията, за да увеличи максимално мощността на зареждане и ви съветва за идеалния процент за възстановяване. Перфектен за оптимизиране на вашите пътувания.

налични персонализирани опции за батерия

2 опции за батерии в зависимост от употребата
Комфортната батерия предлага капацитет от 52 кВтч, осигуряващ WLTP пробег до 410 км и подходящ за всички видове пътувания. Батерията за градски пробег с капацитет от 40 кВтч и WLTP пробег до 300 км* е идеално подходяща за ежедневна употреба и шофиране по магистрала.
*данните подлежат на сертифициране
възможност за ремонт и издръжливост
Създадени за новата платформа AmpR Small, батериите са екологично проектирани*, за да опростят ремонта и рециклирането. Подкрепени от електрическия опит на Renault, те идват с 8 години или 160 000 км гаранция.
*данните подлежат на сертифициране
безопасност: по-лесен достъп
Различни ексклузивни системи предпазват батериите и улесняват всички необходими интервенции. „Пожарникарски достъп“ помага на службите за спешна помощ да потушат пожар на батерия само за няколко минути. SD превключвателят изключва батерията от мрежата с високо напрежение, за да осигури електрическа безопасност за пожарната служба.
възможност за рециклиране
At the end of the vehicle’s life, the batteries, depending on their condition, may be refurbished, reused to store energy in other uses, or recycled. More than 90% of the cobalt, nickel and lithium will then be recycled in a closed loop* to produce new batteries.
*Рециклирането в затворен цикъл на повече от 90% от кобалта, никела и лития се въвежда от The Future Is NEUTRAL (дъщерно дружество на Renault Group, посветено на кръговата икономика) и неговите партньори и трябва да започне да функционира от 2027 г.