Caudron-Renault Rafale

Renault Rafale
Caudron-Renault Rafale - име, дух, история
Легендарен самолет, Caudron-Renault Rafale притежава всички генетични черти на нашия нов автомобил: уникална технология, дързост, пъргавина и дизайн. Renault Rafale отдава почит на посветените на високите постижения експертен опит, технологии и визия, произлизащи от нашата история в авиацията.
1920-те въздушен, железопътен, автомобилен
Renault играе пионерска роля, разработвайки двигатели за автомобили, влакове и самолети.
1933 стъпка в аеронавтиката
Очарован от авиацията и света на аматьорските въздушни състезания, Луи Рено купува компанията Caudron и създава компанията Caudron-Renault.
1934 дизайн на Caudron-Renault Rafale
История на френската аеродинамика и дизайн. Този „небесен състезател“, чието име е вдъхновено от вятъра, е проектиран за спортни състезания.
1934 въздухоплавателно аеродинамично влияние
Работата на Марсел Рифард, инженерът, проектирал самолета Caudron-Renault Rafale, повлиява дизайна на Renault Nervasport и Renault Étoile Filante.
история на успеха
Този пионерски дух, този стремеж да се отиде по-далеч и по-високо, вече е ясно проявен през 30-те години на миналия век, когато „асовете“ на авиацията са Елен Буше, Мариз Бастие, Мадлен Шарно, Мариз Хилс…
Елен Буше
Елен Буше, изумителен летец, подписва договор с новосъздадената компания Caudron-Renault през юни 1934 г. Тя постига много успехи: световен рекорд за полет от 1000 км с лек самолет; международен рекорд за скорост на 100 км за всички категории; рекорд за 1000 км със средна скорост от 409 км/ч.

На 8 юли 1934 г. тя финишира на второ място в 12-часовото състезание в Анже, след като е летяла сама с Caudron-Rafale дванадесет часа без прекъсване. Месец по-късно, пилотирайки моноплан Caudron-Renault със 140 к.с., тя поставя световния рекорд за жени със скорост от 445 км/ч!

и още много други рекорди...

Мариз Хилс
Жена на действието със силна воля, Мариз Хилс държи множество рекорди за скорост и разстояние. На 30 декември 1938 г. тя чупи рекорда за разстояние за непрекъснат полет в самолет категория 1, в Caudron Simoun, като лети от Истр до Порт Етиен (Мавритания) - полет от 3230 км.
Мадлен Шарно
Наета от Caudron-Renault, тя е първата в историята жена-пилот, придобила квалификация за летене при лоша видимост. Скоро тя чупи редица рекорди, пилотирайки своя Rafale, включително рекордите за скорост за жени и за общо 1000 км, рекорда за дуо на 100 км и след това рекорда за соло.
Мариз Бастие
Тя е първата френска жена-авиатор, поставила множество рекорди при жените. Едва месец след като Жан Мермоз изчезва, тя прекосява южния Атлантик от Дакар до Натал за 12 часа и 5 минути, летейки соло на борда на Caudron Simoun с 220 к.с., поставяйки световен рекорд за скорост за жени за маршрута.
дързост, емоция, успех
Подобно на F1® днес, спортната авиация през 30-те години на миналия век е лаборатория за свърхмодерни изследвания и разработки. Високите стандарти, иновациите и допълнителните усилия за постигане на по-високи резултати са ценности, издържали теста на времето; те са отразени днес в нашите офиси, нашите заводи и нашите продукти. Renault Rafale е ярък пример за това.

повече информация ще бъде предоставена скоро

Renault Rafale E-Tech full hybrid
останете информирани за лансирането на модела
The Originals Renault
реплики на самолет Caudron-Renault C.450