4Control advanced

4Control advanced

Renault Rafale
Системата 4Control advanced значително подобрява управлението при ниски скорости, както и пъргавината и производителността при средни до високи скорости. В съчетание с многораменното задно окачване, кормилното управление е точно и уверено, преодолявайки прецизно завоите.

пъргавина и маневреност

пъргавина и управление
Когато шофирате с ниска скорост или маневрирате, системата 4Control advanced насочва задните колела до 5° в посока обратна на предните, за радиус на завой, сравним с този на градски автомобил. При скорост над 50 км/ч задните колела се завъртат до 1°, за да подобрят стабилността на Renault Rafale при бързи завои.
маневри и паркиране
В града радиусът на завой от 10,4 м се конкурира с този на градски автомобил. За улесняване на маневрите за паркиране задните колела се завъртат до 5°.

подобрено пътно поведение

стабилност в завои
Когато завивате със скорост над 50 км/ч, и 4-те колела се завъртат в една и съща посока за подобряване на пътното поведение. Предните колела се завъртат до 35°, а задните - до 1°, осигурявайки по-голяма стабилност в завоите.
повече удоволствие от шофирането
Предимства на Renault Rafale:  
 • големи гуми (245 мм) и специфични настройки на пружините, амортисьорите и стабилизатора 
 • електронна система за кормилно управление на задното окачване, Vehicle Motion Control, разработена за оптимизиране на скоростите в завой и подобряване на поведението при неравни и повредени пътища 
 • кормилно управление, калибрирано за хирургическа прецизност в завоите

  multi-sense

  Renault Rafale E-Tech hybrid - 4Control
  Избор от 4 режима на шофиране, които помагат на Renault Rafale да се адаптира към вашите нужди: 
  • звук и отзивчивост на мотора 
  • твърдост на волана 
  • амбиентно осветление 
  • настройка на екрана на водача.
    Multi-sense ви предлага персонализирано изживяване зад волана.