пътно поведение

аеродинамична ефективност

Новото Master
Новото Renault Master е кулминацията на няколкогодишна разработка, създала атрактивен аеродинамичен и ефективен дизайн. Проектирано в аеродинамичен тунел и напълно обновено, то открива нова ера за лекотоварните превозни средства.

високоефективен дизайн

Всички ключови елементи на дизайна са преработени: наклонът на предното стъкло, въздухозаборниците, формата на страничните огледала и обтягането на задната част. Това увеличава аеродинамичната ефективност на автомобила и предоставя значителни икономии на енергия.

аеродинамичен дизайн

Открийте как инженерната мисъл и дизайнът работят заедно за подобряване на аеродинамиката. Мишел Габриел и Луи Морас ни разказват за новото Renault Master E-Tech 100% electric - новият лекотоварен автомобил с категоричен дизайн на аерован.

подобрена ефективност

Благодарение на аеродинамичната оптимизация можете да се възползвате от по-ниския разход на гориво на новото Renault Master с дизелов двигател (1,5 л/100 км за 2-литрова версия dCi 2L*) и пробег до 460 км** при версия E-Tech 100% electric с 27% намаление на консумацията на енергия.

*измерване в цикъл по WLTP, март 2023 г., сравняващо Renault Master L2H2 3,5 т dCi 130 и Renault Master 3 phase 2 Blue dCi 135. Вътрешно проучване на Renault.

**измерване в цикъл по WLTP, сравняващо Renault Master L2H2 E-Tech 87 кВт и Renault Master E-Tech electric 52 кВт. Вътрешно проучване на Renault.

e-tech 100% electric
up to 460 km of driving range - Renault Master
до 460 км пробег*
С нулеви CO2 емисии двете версии на E-Tech 100% electric са идеални за ежедневна употреба в градските центрове и осигуряват достъп до зоните с ниски емисии.

*във версия L2H2 4 т съгласно данни по WLTP
130 kW maximum DC fast charger - Renault Master
DC бърза зарядна станция с максимална мощност 130 кВт
С постояннотокова бърза зарядна станция възстановявате пълния пробег на 87 кВтч батерия за 1 час и 10 минути.
dynamic braking - Renault Master
динамично спиране
Тази нова компактна система предлага еднаква спирачна ефективност независимо от теглото на товара и намалявана наполовина времето за реакция при аварийно спиране. Така всяко намаляване на скоростта спомага за възстановяване на енергия и подобрява общия пробег на автомобила.
дизел
puissance sur mesure - Renault Master
персонализирана мощност
Вземете напълно нов 2-литров двигател Blue dCi с четири нива на мощност, който отговаря на очакванията ви.
new EAG9 hydraulic automatic gearbox - Renault Master
нова хидравлична автоматична скоростна кутия EAG9*
Новата 9-степенна скоростна кутия, налични при версиите със 150 и 170 к.с., предлага възможно най-добрия въртящ момент във всички ситуации и осигурява комфортно шофиране.
*ще се предлага по-късно.
dynamic braking - Renault Master
динамично спиране
Новата хидравлична динамична спирачна система предлага еднаква спирачна ефективност независимо от теглото на товара и намалявана наполовина времето за реакция при аварийно спиране (ако се активира от система в помощ на водача).