ХИБРИДНИ ДВИГАТЕЛИ

ДВИГАТЕЛИ И СИЛОВИ АГРЕГАТИ

RENAULT CLIO 
ДВИГАТЕЛ E-TECH FULL HYBRID 145 К.С.
До 80% електрическо задвижване в града¹, без включване в електрическата мрежа. Насладете се на отзивчиво шофиране, като същевременно намалите разхода си за гориво с до 40% и да намалите CO₂ емисиите².
1време на задвижване в зависимост от състоянието на батерията и стила на шофиране / източник: вътрешен източник на Renault / 2022
2за силов агрегат E-Tech full hybrid в сравнение с двигател с вътрешно горене и в зависимост от стила на шофиране, съгласно протокола WLTP за градско шофиране, март 2023 г.

БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ
Бензиновият двигател се предлага с две спецификации за конски сили: икономичната версия с 65 к.с. за ежедневна употреба или балансираната версия с 90 к.с., която оптимизира разхода на гориво при всички типове пътувания. 
ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ
Дизеловият двигател от най-ново поколение със 100 к.с. съчетава горивна ефективност с удоволствие от шофирането.
LPG ДВИГАТЕЛ
Двугоривният вариант с LPG и бензин е алтернатива за намаляване на CO₂ емисиите. Неговата гъвкавост осигурява до 1100 км пробег и икономии при зареждане за всички ваши пътувания в Европа.
1 време на задвижване в зависимост от състоянието на батерията и стила на шофиране / източник: вътрешен източник на Renault / 2022

2за силов агрегат E-Tech full hybrid в сравнение с двигател с вътрешно горене и в зависимост от стила на шофиране, съгласно протокола WLTP за градско шофиране, март 2023 г. 

3в зависимост от стила на шофиране – източник: комбиниран цикъл по WTLP, март 2023.


E-Tech full hybrid

the best of hybrids - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
най-доброто от хибрида
Шофирайте 80% в електрически режим в града и спестете 40% от гориво. Не е необходимо да зареждате в електрическата мрежа, батерията се зарежда автоматично при намаляване на скоростта и спиране.
145 К.С.
Двигател E-Tech full hybrid
80 %
електрически пробег в града*
40 %
икономия на гориво**
900 км
пробег***

*в зависимост от заряда на батерията и стила на шофиране 

 **за силов агрегат E-Tech full hybrid в сравнение с двигател с вътрешно горене и в зависимост от стила на шофиране, съгласно протокола WLTP за градско шофиране, март 2023 г. 

 ***в зависимост от заряда на батерията и стила на шофиране / източник: комбиниран цикъл по WTLP, март 2023.  

ТЕХНОЛОГИЯ
technology - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Clio E-Tech full hybrid комбинира два електрически мотора и бензинов двигател. Автоматичната скоростна кутия с различни режими приоритизира изцяло електрическото задвижване и активира двигателя с вътрешно горене, когато това се налага от условията на шофиране.
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
main functions - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Двигателят E-Tech full hybrid 145 к.с. гарантира изцяло електрическо динамично стартиране и бързо ускорение. Рекуперацията на спирачната енергия зарежда батерията в процеса на движение, като възстановява енергията при намаляване на скоростта и спиране.
ПО-НИСЪК РАЗХОД НА ГОРИВО
reduced fuel consumption - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
В града пестите до 40% гориво и се наслаждавате на по-нисък разход при комбиниран цикъл от 4,1 л/100 км (съгласно протокола WLTP, март 2023 г., може да варира в зависимост от версиите и опциите).
CO2 ЕМИСИИ
CO₂ emissions - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
По-ефективно и екологосъобразно, Clio E-Tech full hybrid намалява своите CO₂ емисии до 93 г/км (съгласно протокола WLTP, март 2023 г., може да варира в зависимост от версиите и опциите).
CRIT'AIR КЛАСИФИКАЦИЯ
crit'air ranking - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Clio E-Tech full hybrid получава стикера Crit’air 1 и съответно може да бъде шофирано дори в зони, в които се налагат рестрикции за емисиите. Истинско предимство в някои големи градове.

бензин

essence ou diesel - motorisation -Renault Clio E-Tech full hybrid
Двигатели SCE 60 и TCE 90
Renault Clio предлага избор от два бензинови двигатели, въз основа на вашите приоритети: икономия на гориво, вълнуващо изживяване при шофиране или нещо между двете.
ТЕХНОЛОГИЯ
Renault Clio се предлага с две бензинови версии, SCe 65 и TCe 90. И двете са оборудвани с ангренажна верига, за да се намали бюджета за поддръжка. 
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Вземете модерен 3-цилиндров, икономичен и оптимизиран двигател с SCe 65 за вашите градски пътувания. А за по-голяма гъвкавост изберете бензиновия двигател TCe 90.

дизел

Дизеловата версия The dCi 100 е оборудвана с 6-степенна механична скоростна кутия за повече удоволствие и горивна ефективност. Тази технология от ново поколение предлага оптимална икономия на гориво както в града, така и на магистралата.
essence ou diesel - motorisation -Renault Clio E-Tech full hybrid
двигател dci 100
Renault Clio разполага с широка гама бензинови и дизелови двигатели, от които да изберете въз основа на своите приоритети: икономия на гориво, вълнуващо изживяване при шофиране или нещо между двете. Какво е общото между тях? Производителност и удоволствие зад волана.
ТЕХНОЛОГИЯ
Дизеловият двигател dCi 100 е оборудван с 6-степенна механична скоростна кутия за повече удоволствие и горивна ефективност.
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Намалете вредните емисии с двигател oт ново поколение Blue dCi.

lpg

БЕЗКОМПРОМИСНА ГЪВКАВОСТ
По-ниски CO2 емисии, гориво, налично в цяла Европа и по-нисък разход. Всичко за вашето удоволствие от шофирането без никакъв компромис. Увеличава вашия пробег до 1100 км с използване на двата резервоара (в зависимост от стила на шофиране - източник: комбиниран цикъл по WTLP, март 2023).
ТЕХНОЛОГИЯ
Renault Clio предлага усъвършенствана двугоривна система на бензин/LPG с новия си турбо бензинов двигател 100 к.с./170 Нм. Без ограничения къде шофирате със стикера crit’air 1 или къде паркирате със системите за безопасност.
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
С 6-степенна механична скоростна кутия версията Renault Clio LPG предлага отзивчивост, гъвкавост и спокойствие: инжекционният двигател избира кое гориво да използва в зависимост от неговата наличност. Така получавате до 1100 км увеличен пробег.