програма human first

14 усъвършенствани системи в помощ на водача

RENAULT GRAND KANGOO
Шофирайте спокойно с 14-е усъвършенствани системи в помощ на водача. Разработени като част от програмата за безопасност на Renault "Човекът на първо място", те допринасят за по-спокойно и безопасно шофиране.
налично също и за Renault Grand Kangoo
ADAS описание
круиз контрол според спирачното усилие при спускане Определяте максимална скорост за автомобила, която ще се поддържа при лек наклон.
асистент за поддържане на лентата При скорост над 70 км/ч, ако пресечете непрекъсната или прекъсната бяла линия, без да посочите, системата коригира управлението, за да задържи автомобила в неговата лента.
разпознаване на пътни знаци с предупреждение за скорост С помощта на камерата в горната част на предното стъкло нашата система ви информира за ограниченията на скоростта в реално време и ви предупреждава, ако превишите разрешената скорост.. 
предупреждение за внимание на водача Системата предупреждава водача в случай на евентуална загуба на концентрация или признаци на сънливост.
предупреждение за разстояние Предният радар изчислява спирачния път в реално време и показва на таблото за управление всеки засечен риск от сблъсък.
асистент за ремарке Системата разпознава движенията и уравновесява движенията, причинени от ремаркето при теглене в определени условия на шофиране.
автоматични къси/дълги светлини Системата използва камера в горната част на предното стъкло, за да анализира светлинните потоци в реално време, като взема предвид условията на осветеност и трафика, за да регулира автоматично вашите фарове.
асистент за hands-free паркиране Независимо от вида на паркиране (успоредно, диагонално или перпендикулярно на бордюра), системата за паркиране без ръце автоматично идентифицира подходящо място за паркиране, определя идеалната траектория за вашия автомобил и се грижи за управлението. Вие запазвате пълен контрол върху педалите на газта и спирачката, което гарантира безопасността на маневрата.
камера за обратно виждане Когато включите автомобила на заден ход, екранът ви предлага изглед в реално време с интегрирани маркери, които улесняват маневрите ви и ги правят по-безопасни.
помощ при потегляне по наклон Когато сте на наклон над 3%, системата се активира автоматично, след като задържите спирачките за повече от 2 секунди.