Caudron-Renault Rafale

RENAULT RAFALE E-TECH ХИБРИД
RAFALE, ИМЕ, ДУХ, ИСТОРИЯ
Легендарен самолет, Caudron-Renault Rafale носи всички черти на характера на нашият нов автомобил: уникална технология, смелост, пъргавина и дизайн. Renault Rafale отдава почит на посветения на качеството опит, технологии и визия, които произтичат от нашата история на авиацията.

 
1920 г. ВЪЗДУШЕН, ЖЕЛЕЗОПЪТЕН, ПЪТЕН
Renault играе пионерска роля, разработвайки двигатели за автомобили, влакове и самолети.
1933 г. СТЪПКА В Аеронавтиката
Очарован от авиацията и света на аматьорските въздушни състезания, Луи Рено купува компанията Caudron и създава компанията Caudron-Renault.
1934 г. ДИЗАЙН НА CAUDRON-RENAULT RAFALE
История на френската аеродинамика и дизайн. Този „небесен състезател“, чието име е вдъхновено от вятъра, е предназначен за спортни състезания.
1934 г. ВЪЗДУХОПЛАВАТЕЛНО АЕРОДИНАМИЧНО ВЛИЯНИЕ
Работата на Марсел Рифард, инженерът, проектирал самолета Caudron-Renault Rafale, повлиява дизайна на Renault Nervasport и Renault Étoile Filante.
ИСТОРИЯ НА УСПЕХА
Този пионерски дух, този вкус за надхвърляне и отвъд, вече са очевидни през 30-те години на миналия век, когато „асовете“ на авиацията са Елен Буше, Мариз Бастие, Мадлен Шарно, Мариз Хилс…
ЕЛЕН БУШЕ
Елен Буше, удивителен летец, подписва договор с младата компания Caudron-Renault през юни 1934 г. Тя записва много постижения: световен рекорд от 1000 км за лек самолет; международен рекорд за скорост на 100 км за всички категории; рекорд от 1000 км със средна скорост от 409 км/ч. 
На 8 юли 1934 г. тя завършва на второ място в 12-часовото състезание в Анже, след като е летяла сама на своя Caudron-Rafale дванадесет часа без прекъсване. Месец по-късно, за управление на моноплан Caudron-Renault с мощност 140 к.с., тя поставя световния рекорд за жени със скорост от 445 км/ч!

И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ РЕКОРДИ...

Мариз Хилс
Активна жена със силна воля, Мариз Хилс държи множество рекорди за скорост и разстояние. На 30 декември 1938 г. тя чупи рекорда за разстояние за полет без спиране в самолет категория 1, в Caudron Simoun, като лети от Истр до Порт Етиен (Мавритания) - полет от 3230 км.
Мадлен Шарно
Наета от Caudron-Renault, тя е първата в историята жена-пилот, придобила квалификация за летене при лоша видимост. Скоро тя подобрява редица рекорди пилотирайки своя Rafale, включително рекордите за скорост за жени и общо 1000 км, рекорда за дуо на 100 км и след това соло рекорда.
Мариз Бастие
Тя е първата френска жена-авиатор, поставила множество рекорди при жените. Едва месец след като Жан Мермоз изчезва, тя прекосява южния Атлантик от Дакар до Натал за 12 часа и 5 минути, летейки соло на борда на Caudron Simoun с 220 к.с., поставяйки световен рекорд за скорост за жени по маршрута.
ДЪРЗОСТ, ЕМОЦИЯ, УСПЕХ
Подобно на F1® днес, спортната авиация през 30-те години на миналия век е лаборатория за авангардни изследвания и разработки. Високите стандарти, иновациите и постигането на допълнителни цели са ценности, които са издържали изпитанието на времето; те са отразени днес в нашите офиси, нашите заводи и нашите продукти. Renault Rafale е ярък пример за това.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

Renault Rafale E-Tech full hybrid
бъдете информирани за лансирането на модела
The Originals Renault
реплики на самолет Caudron-Renault C.450