RENAULT И „РОЛАН ГАРОС“ ОБЕДИНЯВАТ СИЛИ, ЗА ДА ПРОМЕНЯТ СВЕТА

От 2022 г. и за първоначален срок от 5 години Renault става основен партньор на тенис турнира „Ролан Гарос“, осигурявайки електрическа мобилност.

Renault става основен партньор на „Ролан Гарос“


Renault x „Ролан Гарос“
Renault x „Ролан Гарос“
Renault и парижкият турнир от Големия шлем имат едни и същи корени - родени във Франция, със силна международна амбиция, общи „Made Of France“ ценности, страст и дързост.

Партньорството между Renault и Френската тенис федерация (FFT) е още по-очевидно, тъй като поставя основите си върху два основни стратегически стълба за двете марки: устойчива мобилност и социална отговорност.

За първи път в историята на „Ролан Гарос" логото на Renault ще бъде поставено на мрежите на петте основни корта през цялото време на турнира – от квалификационните кръгове до финала.
електрически автопарк
електрически автопарк
Renault и Ролан Гарос споделят едно и също намерение за по-отговорно поведение, следователно устойчивата мобилност е от ключово значение и за двете марки. Renault ускорява трансформацията си с цел до 2030 г. да стане изцяло електрическа марка в Европа.

Този ангажимент за устойчива мобилност е ясно отразен в електрическия автопарк от 100 броя Renault Megane E-Tech electric, които Renault предоставя на Откритото първенство на Франция, като част от общия автопарк от 160 автомобила.

По време на турнира Renault ще разчита и на щанд от 150 кв.м, където посетителите ще могат да се запознаят с бъдещата електрическа и електрифицирана гама на марката, с Renault Megane E-Tech electric, Renault 5 Prototype и новото Renault Austral.
Renault стартира проекта „ДАЙ 5“
Renault стартира проекта „ДАЙ 5“
Успоредно с партньорството Renault стартира „ДАЙ 5“, нов проект за социална отговорност, посветен на младите поколения.

Като първа стъпка Renault цели да популяризира тенис спорта в градовете чрез обновяване на терени в крайградските райони с помощта на местни художници. До края на годината се очаква да бъдат отворени два корта във Франция.     

За да подпомогне финансирането на проекта „ДАЙ 5“, по време на турнира Ролан Гарос Renault ще въведе „Let Challenge“. Всеки път, когато сервирана топка удари мрежата, преди да попадне в полето за сервис, което се случва средно повече от 2000 пъти в рамките на турнира, Renault ще отдели сума пари за тази социална инициатива.     

Мострен модел Renault MEGANE E-Tech electric
новият Megane E-Tech electric
Нови автомобили Renault
новият SUV Austral E-Tech hybrid
Електрически прототип Renault 5
Renault 5 Prototype E-Tech electric