RENAULT-ОФИЦИАЛЕН ПАРТНЬОР НА РОЛАН-ГАРОС

Roland-Garros
Renault и Ролан-Гарос обединяват сили, за да променят света
От 2022 г. Renault e официален партньор на тенис турнира Ролан-Гарос, осигурявайки електрическа мобилност.

Renault x Ролан-Гарос
RENAULT x РОЛАН-ГАРОС
Renault х Ролан-Гарос имат едни и същи корени - родени във Франция, със силна международна амбиция, общи „Made Of France“ ценности, страст и дързост.

Партньорството между Renault и Френската тенис федерация (FFT) поставя основите си върху два основни стратегически стълба за двете марки: устойчива мобилност и социална отговорност.

За първи път в историята на Ролан-Гарос логото на Renault ще бъде поставено на мрежите на петте основни корта през цялото време на турнира – от квалификационните кръгове до финала.
електрически автопарк
електрически автопарк
Renault и Ролан-Гарос споделят едно и също намерение за по-отговорно поведение, следователно устойчивата мобилност е от ключово значение и за двете марки. Renault ускорява трансформацията си с цел до 2030 г. да стане изцяло електрическа марка в Европа.

Този ангажимент за устойчива мобилност е ясно отразен в електрическия автопарк от 90 броя Renault Megane E-Tech electric, 30 броя на новото Renault Austral E-tech full hybrid, 20 броя на новото Renault Espace E-tech full hybrid, които Renault предоставя на Откритото първенство на Франция, като част от общия автопарк от 180 автомобила.

По време на турнира Renault ще разчита и на щанд от 150 кв.м, където посетителите ще могат да се запознаят с бъдещата електрическа и електрифицирана гама на марката, с новото Renault Espace E-Tech full hybrid, новото Renault Austral E-tech hybrid, както с 4ever Trophy E-Tech 100% electric и концептуалното Renault 5 Roland-Garros E-tech 100% electric.
Renault стартира проекта „ДАЙ 5“
Renault стартира проекта „ДАЙ 5“
През 2022г. Renault стартира проекта "ДАЙ 5" като проект за социална отговорност, който да подпомогне младите поколения в неравностойно положение, живеещи в предградията.

Като първа стъпка Renault цели да популяризира тенис спорта в градовете, изграждайки кортове за тенис с помощта на местни художници и неправителствени организации. След откриването на три тенис корта във Франция през 2022, Renault планират разширяване на програмата до международна през 2023г. 

За да подпомогне финансирането на проекта „ДАЙ 5“, по време на турнира Ролан Гарос Renault ще въведе „Let Challenge“. Всеки път, когато сервирана топка удари мрежата, преди да попадне в полето за сервис, което се случва средно повече от 2000 пъти в рамките на турнира, Renault ще дари 100 евро за тази социална инициатива.     
Renault 5 Prototype отдава почит на Ролан-Гарос
Създаденото през 2022г. партньорство с Ролан-Гарос вдъхнови създаването на новия цвят бял сатен металик на бъдещия 100% електрически градски автомобил.
Renault 4EVER Trophy
Автомобилът 4EVER Trophy се базира на легендарния син цвят Ile-de-France, който е представен за първи път на 4L през 1962г. 

Мострен модел Renault MEGANE E-Tech electric
новият Megane E-Tech electric
Нови автомобили Renault
новият SUV Austral E-Tech hybrid