Renault Sport: технологично съвършенство

Гамата Sports

Използващи технологии, разработени за пистови гонки, моделите R.S. и R.S. Line са считани за водещи модели на гамата Renault.

Зад волана стотици хиляди водачи представляват международна общност, която носи страстта за Renault Sport по пътищата на планетата.

Renault CLIO R.S. Line

Логото на R.S. Line

Новото лого на R.S. Line предлага още по-утвърждаващ спортен дух, за да отговори на нуждите на нашите клиенти, които се стремят да се отличават от масата, с динамичен дизайн.

Renault MEGANE R.S.

Гамата R.S.

Гамата R.S. предлага най-добрите характеристики и ненадминато удоволствие от шофирането: най-доброто от Renault Sport. 

Renault MEGANE R.S.

Технологично съвършенство

Като истинска лаборатория за нови технологични решения, автомобилизмът е движещата сила зад нашите иновации.

Вместо да ги запазим за състезателната писта, ние ги включваме в нашите стандартни автомобили, за да можете да се възползвате от още по-голяма ефективност, надеждност и удоволствие от шофирането.

Технологията на Renault MEGANE R.S.: 4CONTROL

4CONTROL

4-колесно задвижване за допълнителна прецизност. Тази иновация позволява задно задвижване с помощта на електронен изпълнителен механизъм. 

 

Настройките, направени от инженерите на Renault Sport, съчетават спортен дух, динамика и точно завиване за удоволствие от шофирането и нови, непознати досега усещания.

Технологията на Renault Sport: R.S. Monitor

R.S. Monitor

Само за няколко години системите за събиране и обработка на данни направиха революция в методите на работа за автомобилните пилоти. С R.S. Monitor тези технологии сега са достъпни за всички!

 

Предлаган с R-LINK, R.S. Monitor показва телеметрични данни от сензорите на автомобила (налягане, температура, обороти на двигателя, ъгъл на волана и др.) под формата на цифрови манометри или графики.

Технологията на Renault Sport: Launch control

Launch control

Ако винаги сте желали перфектна оптимизация при стартиране, ще се влюбите в Launch Control. Тази електронна помощна система за водача е специално разработена за тази цел: въртящият момент на двигателя се регулира постоянно, за да осигури максимално сцепление, така че гумите да не боксуват при съприкосновение с асфалта.

Технологията на Renault Sport: R.S. Vision

R.S. Vision

Ефективността на R.S. не се ограничава само с шасито – тази система групира заедно 4 функции за висококачествено осветление в един модул:

 

  • габаритни светлини;
  • завиващи светлини;
  • фарове за мъгла;
  • дълги светлини с голям обхват.
Renault Sport – турбо технология със сачмен лагер

Турбо технология със сачмен лагер

Въведена във Формула 1 през 1977 г., новаторската турбо технология на Renault вече се монтира в повечето модели от гамите R.S. и GT.

 

През 2018 г. MEGANE R.S. възприе новата турбо технология със сачмен лагер директно от модерните болиди на F1. Турбината, която се върти с около 200 000 об./мин., вече е монтирана на керамичен сачмен лагер.

Renault Sport е също...

Renault MEGANE R.S.

Renault Sport

Победа навсякъде

Разгледайте Renault MEGANE R.S.
Blue Renault concept car

Богата история

120 години спортни предизвикателства

Разгледайте нашата зала на славата
Renault sport series

Renault Sport Series

Страстта към моторните спортове

Включете се в надпреварата
Използвайки този сайт, вие се съгласявате, че Рено Нисан България ЕАД и неговите партньори могат да използват бисквитки, за да анализират дейността и ефективността на сайта, както и да показват рекламни съобщения, пригодени към вашите интереси и взаимодесйтвия със социални мрежи. | Управление на бисквитките|Научете повече