Renault Sport Series

Насладете се на някои много специални моменти от моторните спортове, подбрани за вас.

серия Renault Sport – старт на състезание
Формула Renault

Формула Renault

Още от 16-годишна възраст младите и надеждни автомобилни състезатели се изправят пред свят, пълен с много предизвикателства. Те трябва да разберат как работи състезателният автомобил, за да подобрят своето представяне на пистата и да се научат как да контролират напрежението от състезанието. Във Formula Renault те бързо усвояват основните принципи на професията зад волана на едноместните автомобили, задвижвани с 16-клапанов двигател 2,0 л с мощност 210 к.с. със 7-степенна секвенциална скоростна кутия и управление на функциите от волана.

 

Старата мъдрост, че е необходим един сезон, за да се научиш и още един, за да спечелиш, сега звучи малко демоде. Създадена преди 45 години, Formula Renault винаги е поддържала темпото, готова да посрещне променящите се нужди на изгряващите пилоти по картинг или другите въвеждащи дисциплини. Тъй като средната възраст за начало на кариера във Формула 1 спадна рязко през последните години, съответно бе намалена и продължителността на обучението. Като истинска школа за състезателен автомобилизъм, Формула Renault много бързо разкрива или затвърждава таланта на младите пилоти.

Renault CLIO Cup

Renault CLIO Cup

Винаги предпочитащи състезания с една и съща марка автомобил, много от вас се наслаждават на нашите модели CLIO Cup. От самото начало на легендарната R8 Gordini Cup през 1966 г. и за ваша голяма радост, Renault Sport си осигури постоянно присъствие на състезателните писти в Европа и по света. Но ние нямаме намерение да спираме дотук! През 2017 г. ще потвърдим успеха си като организираме 8 национални серии от CLIO Cup: Франция, Великобритания, Испания, Италия, Бенелюкс, Скандинавия, Централна Европа и Китай. 

 

С хилядите автомобили, продадени от 1991 г. досега, четирите поколения CLIO Cup, известни със своята ефективност, надеждност и ценова достъпност, се радват на голям успех. CLIO Cup се явява наследник на силните страни на CLIO R.S 200 EDC с 1,6-литров турбо двигател с директно впръскване, който осигурява 220 к.с. с постоянен въртящ момент от 270 Nm, комбиниран със секвенциална скоростна кутия, управлявана с пера на волана. Всичко това е достатъчно, за да подобри още повече неговото представяне на пътя!

Renault CLIO R3T Trophy

Renault CLIO R3T Trophy

През 2017 г. отборите имаха възможността да избират своите участия в национално състезание в четири европейски зони: Франция, АЛПИ, Италия и Иберия. Като допълнение към техническата поддръжка, осигурявана на всички клиенти, и спортната равнопоставеност на ралито, CLIO R3T Trophy осигурява солиден опит на водачите.

 

От механична гледна точка, CLIO R3T разкрива своите предимства с изключителния си преден и заден мост. Неговите нови регулиращи се амортисьори и многобройни настройки осигуряват на всички шофьори възможност да намерят баланса, който ще им позволи да бъдат конкурентни на всякакви терени. Оборудван с 6-степенна секвенциална скоростна кутия, а скоро и пера на волана, блокът на 1,6-литровия двигател на CLIO R.S. 200 EDC е получил специално внимание. В резултат на това, той осигурява ненадмината ефективност с мощност от 242 к.с. и въртящ момент от 480 Nm.

Renault Sport е също...

 Екип на Renault F1

В основата на нашите спортни дейности

Екип на Renault F1

Запознайте се с екипа на Renault F1

Нашият сайт и сайтовете на нашите партньори желаят да използват бисквитки за измерване на ефективността платформата и на аудиторията, за да ви показват персонализирани и/или съобразени с локацията ви реклами и съдържание и да ви позволяват да взаимодействате с нашето съдържание чрез социалните медии. Можете да преразгледате или промените избора си по всяко време, като влезете в раздел „Бисквитки“.

научете повече