Отборът на Renault DP World F1

Като най-престижното състезание в света на моторните спортове, Формула 1 се намира в центъра на нашата програма за иновации.

Формула 1, Renault R.S. 19

Нашият ангажимент във Формула 1

Renault R.S.20

Renault R.S.20

Болидът за 2020 г. е създаден с шаси на Renault R.S.20, разработено и произведено в центъра на отбора в Енстоун.  

РАЗГЛЕДАЙТЕ ТЕХНИЧЕСКИТЕ СПЕЦИФИКАЦИИ НА ШАСИТО RENAULT R.S.20

Renault E-TECH 20

Renault E-TECH 20

Силовият агрегат Renault E-TECH 20 е разработен в завода на Renault Sport Racing във Вири-Шатийон.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ТЕХНИЧЕСКИТЕ СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДВИГАТЕЛЯ RENAULT E-TECH 20

Опитен екип

Даниел Рикардо

Даниел Рикардо

Даниел Рикардо влиза във втория си сезон като пилот от отбора на Renault DP World F1. През първата си година с отбора, той отбеляза точки в осем състезания, като австралиецът показа най-добрия си резултат на италианското Гран При, където завърши четвърти. Той завърши сезон 2019 на девето място в класацията на пилотите.

Даниел има впечатляваща биография във Формула 1 със седем победи, 29 подиума и три пол позишъна. Пътят му към Формула 1 включва четири години състезания за Renault в юношеската категория на Formula Renault 2.0 и Formula Renault 3.5 преди да влезе във Формула 1 в средата на шампионата за 2011 г.

ОЩЕ ЗА ДАНИЕЛ РИКАРДО

Гуаню Жу

Гуаню Жу

След като прекара обещаваща година като пилот в обучение, Гуаню Жу получава по-важна роля в отбора на Renault DP World F1 през 2020 г. като тестов пилот. Жу, който остава в Renault Sport Academy, ще работи още по-тясно с отбора на F1, като ще присъства на състезания, тестови дни и ще работи със стимулатора в Енстоун за пистови изпитания. Роденият в Шанхай китайски пилот се присъедини към Renault в началото на 2019 г. като се състезаваше в шампионата Формула 2 на ФИА, където завърши на седма обща позиция и спечели наградата за най-добре представящ се млад пилот. Този сезон Жу си е поставил за цел спечелване на шампионата на F2.

ОЩЕ ЗА ГУАНЮ ЖУ

Естебан Окон

Естебан Окон

Естебан Окон се присъединява към отбора на Renault DP World F1 преди началото на сезон 2020 на Формула 1, отбелязвайки своето завръщане като пълноценен състезател, след паузата през сезон 2019.  Естебан е добре познат на семейството на Renault, тъй като по време на сезон 2016 тъй е резервен пилот в отбора, а преди това бе част от младежката програма на Lotus в центъра в Енстоун, по време на която през 2014 г. спечели титла във Европейската Формула 3 на ФИА. Една година по-късно Естебан спечели титлата на GP3 сериите. За своята 23-годишна възраст, Естебан вече е участвал в 50 Гран При състезания, отбелязвайки най-добро време в пет от тях. Сезон 2017 на F1 се оказа и най-добрият му към днешна дата, завършвайки на осмо място в класирането при пилотите.

ПОВЕЧЕ ЗА ЕСТЕБАН ОКОН

Нашите основни партньори

  • Renault Формула 1 R.S. 19, пилоти

Renault Sport е също...

Renault Sport Series

Страстта към моторните спортове

Серия Renault Sport

Включете се в надпреварата
Renault MEGANE R.S.

Renault Sport

Овладейте всеки завой

Разгледайте Renault MEGANE R.S.
Използвайки този сайт, вие се съгласявате, че Рено Нисан България ЕАД и неговите партньори могат да използват бисквитки, за да анализират дейността и ефективността на сайта, както и да показват рекламни съобщения, пригодени към вашите интереси и взаимодесйтвия със социални мрежи. | Управление на бисквитките|Научете повече